Setari Cookie-uri

5 Trucuri pentru rezultate la sala

Iti prezentam cinci trucuri care sa te ajute sa profiti la maxim de mersul la sala.

Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Ti-ai facut abonament la sala dar parca nu prea iti vine sa te duci? Si nu, nu pentru ca ti-e lene sau nu ai timp. Insa rezultatele la care visezi, parca intarzie sa apara. Speram ca nu ai uitat de o dieta sanatoasa. Si de orele de somn necesare. Si iti prezentam cinci trucuri care sa te ajute sa profiti la maxim de mersul la sala.

Copyright foto interior si prima pagina: Syda Productions / Shutterstock

1. Fii prezenta

Timpul petrecut in sala de forta este numai si numai al tau.Lasa telefonul in vestiar sau daca totusi il iei cu tine sa asculti muzica, pune-l pe modul "avion." Nu iti verifica contul de Facebook, nu te gandi la ce ai de facut sau la ceea ce nu ai facut. Cu alte cuvinte, fii 100% prezenta si concentreaza-ti atentia asupra grupelor musculare pe care le lucrezi. Cercetarile stiintifice a dovedit ca rezultatele sunt mai bune.

Citește și:

2. Fa-ti un playlist

Te enerveaza muzica din boxe? Nu este nici o problema. Iti poti face un playlist cu piesele care iti plac. Evitat totusi baladele, muzica trista sau lenta, si alege acele piese care fac sa sari de pe scaun pe ringul de dans si iti dau un tonus bun.

3. Gaseste-ti o sursa de... motivatie

De multe ori, barbatii sunt mai motivati sa lucreze in sala de forta atunci cand vad o femeie frumoasa. Nu este vorba doar de dorinta de a impresiona dar si de o cantitate mai mare de testosteron care este generata de corp. Ce spui, imprumuti si tu acest mic secret si iti gasesti o sursa de motivatie in sala de forta?

4. Respira

Respiratia este unul dintre secretele succesului, chiar si in sala de forta. Fiecare miscare pe care o faci, trebuie sa tina cont de respiratie. De regula, in timpul unui exercitiu, se expira pe prima portiune si se expira pe ultima. Unul dintre scopurile activitatilor aerobe de tipul alergarii pe banda este cresterea capacitatii pulmonare. Prin urmare, costientizeaza-ti respiratia si nu uita sa tragi aer in piept

Citește și:

5. Construieste treptat

Nu te arunca din prima la cele mai mari greutati sau cele mai dificile exercitii. Corpul are nevoie de timp pentru a se obisnui cu efortul. Altfel, risti sa il obosesti ba chiar mai rau, sa il ranesti. In afara de asta, iti doresti sa ai o musculatura armonioasa, nu sa devii body-builder.

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.