Setari Cookie-uri

Kick-Box - 3 in 1: Energie, coordonare, suplete

Daca nu ai fost niciodata la o clasa de kick-box, iti pot spune ca aceasta combina miscarile de brate si de picioare folosite in kick-box in succesiuni de miscari care se efectueaza rapid, in ritmul unor muzici antrenante.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

energie

Foto interior si prima pagina: Shutterstock

Imi amintesc prima participare la o ora de aerobic de tip kick-box intr-una din salile de fitness de top din Bucuresti. Ma dusesem mai mult tarata de o prietena buna, impatimita a acestui tip de miscare. Faceam sport in mod constant de vreo cativa ani si ma asteptam sa imi fie usor. Dupa primele zece minute insa, am fost nevoita sa ma opresc, sa imi trag sufletul si sa beau o gura de apa.

Am hotarat sa nu ma dau batuta si sa continui sa merg la clase mai ales ca am inteles motivul pentru care prietena mea arata atat de bine fara a face si alt tip de miscare in afara alergarilor usoare in parc. Daca nu ai fost niciodata la o clasa de kick-box, iti pot spune ca aceasta combina miscarile de brate si de picioare folosite in kick-box in succesiuni de miscari care se efectueaza rapid, in ritmul unor muzici antrenante. Programul de aproape o ora iti pune la treaba atat partea vazuta a trupului - musculatura cat si pe cea nevazuta - organele interne.

Citește și:

La nivel estetic, orele de kick-box ajuta la dezvoltarea armonioasa a musculaturii si la eliminarea tesutului adipos. Sunt ore de intensitate mare si rezistenta, pe parcursul carora se transpira mult si se ard multe calorii. Efectuarea corecta a miscarilor prespune incordarea permanenta a muschilor, inclusiv a celor abdominali. Efectele sunt vizibile dupa chiar si o luna (in care mergi la clase macar de doua ori pe saptamana).

Clasele de kick-boxing imbunatatesc capacitatea de functionare a plamanilor. O respiratie constanta este absolut necesara pe tot parcursul clasei. Treptat, pe masura ce organismul se obisnuieste cu un efort sustinut pentru o perioada mai lunga de timp, iti va fi din ce in ce mai usor sa rezisti pana la final fara sa te opresti.

Un alt beneficiu major este imbunatatirea capacitatii de coordonare. Miscarile implica bratele si picioarele in secvente coregrafice gandite de instructor. Odata cu trecerea timpului, devine usor sa inveti din mers noile coregrafii si sa executi exercitiile fara sa mai fie nevoie sa te uiti la instructor sau la ceilalti colegi. Daca practici deja o forma de dans de societate, iti va fi mai usor sa te acomodezi cu clasele de kick-box.

Citește și:

    Nu in ultimul rand, clasele de kick-box iti vor da o stare de buna dispozitie molipsitoare si rezerve nebanuite de energie.

    Vizionare placuta


    Kudika
    28 Octombrie 2016
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.