Setari Cookie-uri

De ce sa te apuci de yoga chiar azi

Chiar daca ai impresia ca n-ai putea in veci sa faci exercitiile specifice acestui tip de antrenament, timpul iti va dovedi nu doar ca poti, dar ca iti place si, mai ales, ca te transforma in cel mai placut mod.

Peste tot auzi cat e de sanatos si benefic sa faci miscare. Oare e mai bine sa alergi in parc, sa mergi la fitness, la inot sau sa incerci cateva clase de aerobic? Sa fie cardio, sa fie stretching, nu ai idee ce ar trebui sa alegi... Ei bine, yoga poate fi raspunsul pe care-l cauti. Chiar daca ai impresia ca n-ai putea in veci sa faci exercitiile specifice acestui tip de antrenament, timpul iti va dovedi nu doar ca poti, dar ca iti place si, mai ales, ca te transforma in cel mai placut mod.

Copyright interior si prima pagina: Poprotskiy Alexey / Shutterstock

Yoga pentru un corp modelat

Cand vezi pe cineva cu abdomen definit, fese ferme si brate tonifiate iti imaginezi ca petrece ore in sala de fitness, lucrand cu aparate complicate sau ca are vreun antrenor personal cu care face sute de fandari si flotari pe zi. Nu subestima yoga! Desi exercitiile sunt statice si nu presupun deloc zbantuiala, daca le faci corect, ele lucreaza fiecare muschi. Stii ca Madonna, Jennifer Aniston si alte vedete pe care le admiri pentru forma fizica de invidiat arata atat de bine pentru ca fac yoga? Mergi la cateva clase, ca sa intelegi cam ce ai de facut. Nu trebuie sa-ti faci griji sau sa te simti prost daca pozitiile tale nu-s nici pe departe perfecte, ca ale celorlati din sala. E absolut normal, toti au trecut prin asta la inceput. Daca te ajuta sa te simti mai bine, exerseaza acasa, pe o salteluta, in fata oglinzii, pana cand prinzi miscarile cat de cat corecte. O sa vezi, febra musculara nu intarzie sa apara, semn ca ai lucrat bine.

Citește și:

Yoga pentru mai multa putere, mai multa sanatate

Intregul organism are de castigat de pe urma sedintelor de yoga, de la interior la exterior. Pe langa tonusul muscular dobandit treptat, vei observa cum flexibilitatea iti creste simtitor de la o luna la alta, tensiunea musculara scade, te simti mai plina de viata si de energie pozitiva. Iti corectezi postura, pot fi alinate durerile de spate, cele articulare, iti cresti imunitatea, circulatia sangelui este imbunatatita, poti elimina durerile de cap, mai ales daca apar pe fond nervos. Si mancatul pe fond emotional poate fi controlat mult mai usor cu ajutor meditatiei, la fel starea de irascibilitate sau alte probleme de natura emotionala.

Yoga te scapa de gandurile negative

Yoga nu este doar pentru trup, ci si pentru minte. La origine, termenul de yoga chiar la asta se refera: comuniune intre trup si spirit, intre sine si divinitate. Pentru a face yoga e necesar sa te eliberezi de toate emotiile care-ti tulbura linistea, sa respiri corect, sa creezi un liant intre corp si suflet. Este necesar sa te detasezi de problemele tale atunci cand incepi sedinta, sa-ti golesti mintea de orice gand, sa traiesti numai momentul prezent, de pace si liniste. Nu va fi usor, la inceput, dar nici imposibil. Ritmul miscarilor e perfect sincronizat cu ritmul respiratiei, pentru echilibru si relaxare, iar posturile nu trebuie aplicate mecanic, ci constientizate in amanunt. Astfel, yoga creste puterea de concentrare si increderea in tine, limpezeste mintea, te ajuta sa-ti iubesti corpul, sa te accepti asa cum esti, sa te ierti pe tine si pe ceilalti.

Citește și:

Esti prea energica pentru yoga?

Mergi la sala demult, esti antrenata, rezisti bine la efort, asa ca nu simti ca ai lucrat cum trebuie decat daca la finalul orei esti lac de transpiratie si abia mai poti respira. Esti foarte ambitioasa, iti place sa-ti fortezi limitele, sa te autodepasesti, sa simti adrenalina fiecarei ore. Prin urmare, yoga ti se pare o clasa foarte plicstisitoare, care nu te motiveaza in niciun fel. Ei bine, incearca numai una din pozitiile mai complicate, cum ar fi „pozitia corbului“. Credeai ca ai forta si ca yoga e pentru incepatori, dar uite ca nu-i chiar asa de simplu. E nevoie de rabdare, de coordonare si de autocontrol, e cu totul altceva comparativ cu celelalte antrenamente, pe care, fie vorba-ntre noi, e chiar indicat sa le faci cat mai variate cu putinta. Adica, nu cardio in fiecare zi. Si iata, acum ai inca o varianta!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.