Setari Cookie-uri

Trucuri aerobice pentru tonifierea sanilor

Din cauza gravitatiei, a sutienului si a faptului ca glanda mamara este lipsita de tesut muscular sanii au tendinta de a-si pierde tonicitatea si de a se lasa.

Din cauza gravitatiei, a sutienului si a faptului ca glanda mamara este lipsita de tesut muscular sanii au tendinta de a-si pierde tonicitatea si de a se lasa.

Din fericire insa, desi glanda mamara nu contine tesut muscular, ea are totusi legaturi cu acesta. Pentru a intelege mai bine sa facem o scurta incursiune in anatomia glandei mamare. Aceasta contine glandele propriu-zise, canalele galactofore si tesut adipos. Insa din stratul subcutanat al sanului pleaca niste tracturi (un fel de cordoane) ce traverseaza intreaga glanda si se ancoreaza de peretele muscular toracic (pectorali). Prin scaderea tinicitatii muschilor pectorali scade si sustinerea acestor tracturi, favorizand lasarea sanilor. Asadar, exercitiile de intarire a musculaturii pectorale favorizeaza redobandirea tonicitatii bustului.

Exercitii pentru tonifierea bustului

Citește și:

1. Se incepe cu un exercitiu usor. Aveti nevoie de un prosop pe care il veti prinde cu ambele maini, astfel ca acesta sa formeze o coarda ce trece prin spatele trunciului. Incercati sa prindeti prosopul astfel incat mainile sa fie cat mai apropiate (tinute intinse fara a indoi coatele). Ridicati mainile sus si le lasati pe spate cat mai mult posibil, apoi faceti miscari de balansare stanga dreapta. Veti simti dureri la nivelul articulatiei umarului. Veti face 50 de astfel de balansari.

2. Aveti nevoie de doua gantere de 3-5 kg. Va asezati pe podea cu acestea in mana, tinand mainile perpendiculare pe trunchi (ca si cum ati forma o cruce). Ridicati mainile, tinandu-le drepte, deasupra pieptului, apoi reveniti usor cu ele pe podea. Faceti 20 de astfel de ridicari in 3 serii.

3. Tot pe podea veti tine ganterele in maini, in sa pozitia acestora va fi diferita: Intinse paralele desupra capului. Trageti apoi bratele pana deasupra pieptului, fara a indoi mainile. Faceti de asemenea 20 de astfel de ridicari in 3 serii.

Citește și:

4. In aceasi situatie ca in exercitiul precedent veti efectua si acest exercitiu, cu deosebirea ca mainile le veti tine pentru inceput deasupra pieptului. Apoi indoiti coatele coborandu-le pana la nivelul podelei. Ridicati din nou bratele in care tineti ganterele. Faceti 10 astfel de ridicari in 3 serii.

5. Desi pare un exercitiu greu, este insa unul foarte bun pentru bust si ma refer la cel rprezentat de flotari. Daca reusiti in fiecare zi sa faceti 10 flotari (fara a intrerupe exercitiul) intr-o saptamana deja veti observa rezultatele.

Este bine ca in general sa va miscati mainile, cu sau fara greutati, caci orice miscare a acestora este buna pentru tonifierea sanilor.

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.