Setari Cookie-uri

Fitness pentru o talie ca in reviste

Silueta intotdeauna a reprezentata o latura importanta a frumusetii. Pentru aceasta nu este suficienta o dieta, ci trebuie urmat si un program de exercitii fizice. Va propunem 5 exercitii pentru muschii trunchiului ce au ca rezultat conturarea taliei.

Silueta intotdeauna a reprezentata o latura importanta a frumusetii. Pentru aceasta nu este suficienta o dieta, ci trebuie urmat si un program de exercitii fizice. Va propunem 5 exercitii pentru muschii trunchiului ce au ca rezultat conturarea taliei.

1. Abdomene. Exista mai multe tipuri de abdomene, insa cele recomandate pentru acest scop sunt cele lente atat pentru partea superioara a abdomenului cat si pentru cea infecrioara. Va asezati pe spate pe un suport semidur cu picioarele intinse si apropiate. Pentru persoanele care nu au mai facut aceste exercitii se recomanda sa rugati un membru al familiei sau un prieten sa va tina fixe picioarele pentru inceput, insa mai tarziu ar trebui sa le faceti fara ajutorul altei persoane. Duceti mainile la ceafa, coatele in plan cu umerii si spatele drept. Faceti ridicari lente ale trunchiului fara a duce capul in fata sau a misca pozitia coatelor. Ridicarile trunchiului se efectueaza pana la un unghi de 45 de grade cu solul, unde ramanti timp de 5 secunde (pana numarati la 5). Faceti 25 astfel de ridicari.

Citește și:

2. Abdomene combinate. In aceeasi pozitie descrisa la exercitiul de mai sus veti face ridicari ale trunchiului, insa in timpul ridicarii veti roti cotul stang spre dreapta, apoi coborati in aceasta pozitie si urmatoarea ridicare o veti face cu cotul drept rotit spre stanga (se roteste tot corpul). Exercitiul este indicat pentru muschii laterali anteriori ai abdomenului.

Exercitiile 1 si 2 sunt indicate pentru partea inferioada a muschilor abdominali (cei din dreptul aripioarelor si ai pelvisului).

3. Acest exercitiu se aseamana celor de mai sus, insa se adreseaza partii superioare a muschilor abdominali. Pozitia este aceeasi si tipul de ridicare a trunchiului la fel, doar ca picioarele sunt indoite iar ridicarile sunt mai putin ample, pana la 30 de grade cu solul (cat sa se ridice putin omoplatii de pe sol).

4. Aveti nevoie de doua gantere de 5 kg. Va ridicati in picioare cu calcaiele departate si luati ganterele in maini. Va aplecati alternativ spre dreapta si spre stanga, cat mai jos puteti, apoi va ridicati lent pana in pozitie verticala. Alternati aceste miscari in 30 de reprize.

Citește și:

5. Cu aceleasi gantere in maini va aplecati in fata cu mainile indreptate spre varfuri. Picioarele sunt apropiate de aceasta data. Va ridicati usor pana la pozitie verticala, apoi coborati din nou. Aceste exercitii le efectuati in 40 de repetari.

Va urez spor si multa sanatate!

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.