Setari Cookie-uri

6 remedii naturiste pentru rasfatul unghiilor tale

Exista tratamente pe care le poti efectua de una singura, la tine acasa, in urma carora unghiile tale isi vor recapata frumusetea lor naturala.


Exista tratamente pe care le poti efectua de una singura, la tine acasa, in urma carora unghiile tale isi vor recapata frumusetea lor naturala.

Nu este musai sa vizitezi zilnic saloanele de infrumusetare pentru ca unghiile tale sa se simta rasfatate si sa arate impecabil. Exista tratamente pe care le poti efectua de una singura, chiar la tine acasa. Sunt naturiste si nu contin substantele chimice pe care le inglobeaza produsele profesioniste de ingrijire a unghiilor. Iata cateva tratamente care vor face ca unghiile tale sa arate frumoase, sanatoase si ingrijite:

Un remediu excelent care are rolul de a hidrata mainile, dar si de a hrani unghiile este urmatorul: aplicati in fiecare seara pe suprafata unghiilor si nu numai (daca aveti mainile deshidratate, puteti aplica si pe pielea mainilor) o solutie obtinuta prin amestecul uleiului de migdale cu miere. Pentru o actiune completa a tratamentului, puteti lasa solutia sa actioneze si in timpul noptii. Purtati insa o pereche de manusi de bumbac.

Citește și:

De asemenea, baile in ulei caldut de masline, in care se adauga si vitamina E, au rolul de a intari unghiile si de a preveni ruperea acestora.

Daca aveti unghiile galbene, iata un tratament cu rezultate notabile in aceasta privinta: pasta de dinti (pentru albirea dintilor) in combinatie cu suc proaspat de lamaie. Amestecati 3 lingurite de pasta de dinti cu 1, 5 lingurite de suc de lamaie pana cand se formeaza o pasta omogena. Aplicati-o apoi de-a lungul unghiilor si lasati-o sa actioneze pentru aproximativ 10 minute. Indepartati-o sub un jet de apa calduta. Sucul de lamaie are rolul de a albi unghiile, in timp ce pasta de dinti ajuta unghiile in recapatarea culorii naturale.

Pentru a accelera ritmul de regenerare a unghiilor urmatorul tratament poate face minuni: amestecati 2 lingurite de pudra de argila alba cu 2 lingurite de ulei de masline si strecurati la final si 6 picaturi de ulei esential de levantica. Cu pasta obtinuta, masati usor unghiile si lasati-o timp de cateva minute sa actioneze. Procedura se repeta de trei ori pe saptamana.

Citește și:

Impreuna, apa de trandafiri si glicerina ajuta la intarirea unghiilor, stimuland totodata cresterea si refacerea acestora. Intr-un bol, amestecati 2 lingurite de apa de trandafiri cu 1 lingurita de glicerina si, cu aceasta solutie, ungeti in fiecare seara unghiile.

Si pentru fortifierea completa a unghiilor, rasfatati-va unghiile o data pe saptamana cu o baie de tarate de grau inmuiate in infuzie de coaja de stejar.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Din secretele picioarelor perfecte: epilarea cu zahar
Cum iti hranesti inima pe timp de canicula?
Misogin, dar ma tratez

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.