Setari Cookie-uri

Top 5 utilizari pentru frumusete ale uleiului de masline

Uleiul de masline un secret antic al frumusetii. Printre cele mai vechi ingrediente ale retetelor de frumusete pastrat pana astazi este uleiul de masline. Cele mai frumoase femei din lume l-au folosit ca aliat de incredere, incepand de la Cleopatra si culminand cu femeile puternice contemporane.


Uleiul de masline – un secret antic al frumusetii. Printre cele mai vechi ingrediente ale retetelor de frumusete pastrat pana astazi este uleiul de masline. Cele mai frumoase femei din lume l-au folosit ca aliat de incredere, incepand de la Cleopatra si culminand cu femeile puternice contemporane.

Uleiul de masline poate fi folosit in multe retete de frumusete, ingrijind intregul corp.

1. Ulei de masline – pentru buze

Puteti folosi ulei de masline simplu sau amestecat cu crema de galbenele. Se pune in cantitati egale ulei si crema, insa nu mult, un strop de ulei si putina crema, se amesteca bine si se aplica pe buzele uscate si crapate. Le hidrateaza, grabeste vindecarea buzelor si le confera volum.

2. Uleiul de masline – pentru par

Poate fi utilizat doar uleiul de masline. Se maseaza scalpul timp de cinci minute cu ulei de masline si se intinde uleiul pe toata lungimea parului. Se lasa sa actioneze jumatate de ora, dupa care se clateste bine parul cu apa si sampon.

Citește și:

Se mai poate folosi urmatoarea reteta naturista cu ulei de masline pentru par: se pun intr-un castron doua linguri de ulei de masline, un galbenus de ou, o lingura de ulei de ricin si o lingura de miere. Se amesteca bine si se aplica pe par masand la radacina timp de 5 minute. Se lasa sa actioneze o jumatate de ora, dupa care se clateste parul cu sampon si apa din abundenta.

3. Ulei de masline – pentru unghii si cuticule

Daca unghiile sunt fragile, uscate, se descuameaza sau se rup repede se recomanda sa folositi uleiul de masline. Daca cuticulele sunt groase, se rup “din carne” si dor, fiind greu de inmuiat, deasemenea folositi ulei de masline. Turnati intr-o ceasca ulei de masline cat sa fie suficient pentru a va inmuia ungiile. Degetele se tin timp de 10 minute, apoi se scot si doar se sterg, nu se recomanda clatirea imediata.

Citește și:

4. Ulei de masline – pentru maini si picioare

Maile le folosim des, ele sunt cele mai expuse frugului, accidentelor, taiaturilor etc. Picioarele, desi nu sunt atat de expuse ca mainile, sprijina greutatea intregului corp si sufera formele diversilor pantofi, astfel ca pielea se ingroasa, se usuca sua chiar se crapa. De aceea se recomanda masajul cu ulei de masline timp de 5-15 minute. Mainile aspre, crapate, uscate, la fel si calcaiele crapate sau bataturile sunt inlaturate dupa cateva saptamani de masaj zilnic.

5. Ulei de masline – pentru piele

Pentru intreg corpul uleiul de masline poate fi utilizat in mai multe moduri. Spre exemplu puteti alege masajul cu ulei de masline si uleiuri esentiale relaxante. Deasemenea se poate face o baie fierbinte cu 10-20 de picaturi de ulei de masline. In zonele foarte uscate ale pielii, aplicati direct putin ulei de masline si masati delicat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.