Setari Cookie-uri

Din secretele tenului frumos: masti cu proprietati miraculoase

Natura ne pune la dispozitie cele mai bune remedii pentru frumusete si sanatate. Putem alege cu usurinta ingredientele perfecte pentru problemele tenului nostru, doar sa stim sa le folosim si sa avem rabdarea de a le prepara.

Natura ne pune la dispozitie cele mai bune remedii pentru frumusete si sanatate. Putem alege cu usurinta ingredientele perfecte pentru problemele tenului nostru, doar sa stim sa le folosim si sa avem rabdarea de a le prepara.

Masti pentru ten cu proprietati miraculoase

ingrijirea tenului 1. Masti pentru tenul normal

Persoanele cu tenul nrmal sunt cele mai favorizate, tenul avand o textura echilibrata, secretie normala de sebum si o hidratare adecvata, nefiind nici uscat, dar nici foarte sensibil factorilor de mediu si cosmeticelor. Un astfel de ten prezinta nevoie mai mult de intretinere, fiind utile toate mastile pe baza de: capsuni, castraveti, migdale, morcovi, miere, piersici, petale de trandafir, papaya, lamai verzi, portocale, banane. Puteti amesteca dupa bunul plac aceste ingrediente, spre exemplu babane, capsune si iaurt in cantitati egale, astfel incat sa obtineti o pasta foarte hranitoare. In general mastile se tin aproximativ jumatate de ora pentru a oferi timp sa actioneze pana in straturile profunde ale epidermei. Api se clatesc cu apa din abundenta, fara sapun, acesta se foloseste doar daca s-au folosit uleiuri.

Citește și:

2. Masti pentru pielea uscata

Pielea uscata sufera in special de deshidratare si de un dezechilubru al secretiei de sebum. Astfel ca epiderma este sensibila, se irita usor, ustura, se crapa si se exfoliaza mereu. Ridurile si liniile fine sunt mai evidente in cazul celor care prezinta ten uscat. Aceste persoane au nevoie de masti intesn hidratante, pentru ca epiderma lor retine cu greutate substantele hidratatnte care ajung la acest nivel in mod normal. Ingredientele ideale pentru aceste masti sunt: lapte, iaurt, albus de ou, unt, capsuni, romanita, lavanda, menta, banane, miere, lapte. Toate aceste ingrediente sunt naturale, astfel ca indiferent de modul in care hotarati sa le asociati rezultatele sunt intotdeauna pozitive. Nu uitati sa lasati masca sa actioneze jumatate de ora inainte de a o indeparta prin clatire cu apa din abundenta. Pentru prevenirea ridurilor se recomanda o masca cu miere, iaurt si banane, amestecate astfel incat sa se obtina o consistenta cremoasa.

Citește și:

3. Masti pentru tenul gras

Tenul gras prezinta un dezechilibru in ceea ce priveste secretia de sebum. Aceasta este abundenta, astfel ca porii se dilata si se umplu cu grasime, aceasta putandu-se impregna cu praf si duce la aparitia punctelor negre. Tenul devine sensibil si predispus aparitiei cosurilor si acneei. Ingredientele ideale pentru acest tip de ten sunt: lamai galbene sau verzi, albus de ou, faina de ovaz, mere, rosii, tarate, drojdie.

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.