Setari Cookie-uri

Uleiul de catina - beneficii pentru sanatate si frumusete

Ce beneficii aduce cu sine?

Generalitati despre uleiul de catina

Uleiul de catina obtinut din planta cu acelasi nume, este un important produs medicinal care poate fi utilizat in diverse scopuri. In fitoterapie, se cunoaste faptul ca substantele active din uleiul de catina au proprietati anticanceroase si antitumorale, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, cresc imunitatea, reduc efectele secundare cauzate de chimioterapie si trateaza cancerul gastric, pulmonar si rectal.

Ce substante contine uleiul de catina si cum ne ajuta sa ne mentinem sanatosi?

Uleiul de catina este foarte bogat in vitamine si minerale, in mod special vitaminele A, C, E si beta-caroten, flavonoide si alti compusi bioactivi. Acesta stimuleaza sistemul imunitar si poate preveni deficitul de vitamina A din organism. In plus, exercita o actiune antibacteriana si inhiba multiplicarea stafilococilor si a altor tipuri de bacterii. Aceste efecte sunt foarte importante dupa o iarna lunga, in tratamentul racelilor, simptomelor febrile, epuizarii, dar si in perioadele de convalescenta.

Citește și:

Uleiul de catina poate preveni ateroscleroza si tulburarile cardiace prin continutul de acizi grasi nesaturati care sunt importanti pentru echilibrarea sintezei de prostaglandine. Prostaglandinele regleaza tensiunea arteriala si mentin echilibrul dintre sare si apa in organism, iar rolul acestora a fost subliniat in diverse cercetari stiintifice.

De asemenea, uleiul de catina are o puternica actiune antitumorala si un puternic efect de regenerare cu rol in stimularea si vindecarea in cazul colitei, eroziunilor colului uterin, ale stomacului, ulcerului duodenal precum si in cazul arsurilor care afecteaza mucoasele. Un alt plus pe lista beneficiilor pe care le aduce catina pentru sanatate este cresterea vitezei de vindecare a ranilor si inflamatiilor.

Alte beneficii ale uleiului de catina includ un nivel mai ridicat de energie si un sistem imunitar puternic. In urma studiilor s-a descoperit ca uleiul de catina are si alte efecte pozitive pentru organismul uman. Bogat in antioxidanti naturali, acest tip de ulei poate imbunatati starea generala de sanatate a unei persoane prin ameliorarea problemelor, de la afectiuni cardiovasculare la afectiuni ale sistemului nervos.

Citește și:

Cum ne mentinem frumoase cu ajutorul uleiului de catina?

In ceea ce priveste capitolul frumusete de care, cu siguranta, sunteti interesate in mod special, ar trebui sa stiti ca uleiul de catina contribuie la revitalizarea si hidratarea unghiilor, parului si pielii. Acest lucru se datoreaza continutului de acizi grasi omega 7 ce stimuleaza functia celulara si mentin sanatatea celulelor. Acesta este motivul pentru care pielea, unghiile si parul unei persoane care consuma ulei de catina vor fi mai sanatoase si vor avea un aspect mai placut. De asemenea, uleiul de catina poate fi o alternativa pentru eliminarea sau estomparea acneei.

Uleiul de catina are un rol major in productia de colagen, o proteina extrem de benefica pentru organism, intrucat pe masura ce o persoana imbatraneste, organismul produce din ce in ce mai putin colagen. Acest fapt se traduce prin aparitia unor probleme la nivelul pielii si mai ales prin aparitia ridurilor. Cu ajutorul uleiului de catina astfel de probleme pot fi preintampinate fara a fi nevoie de interventii ulterioare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.