Setari Cookie-uri

Tratament INDIAN pentru un par mai stralucitor si mai puternic

Un tratament exotic cu ingrediente hranitoare, propus chiar de autoarea Melanie Sachs! Este o minunata combinatie intre fruct de mango proaspat, ulei de nuca de cocos si castravete.

Intr-un articol publicat recent, site-ul www.livestrong.com ne propune un remediu exotic menit sa-i redea parului stralucirea sa naturala si sa-l fortifieze. Este un tratament indian destinat persoanelor care au firul de par subtire, un secret de frumusete si sanatate specific medicinei ayurvedice. Cel care ni-l divulga nu este altcineva decat Melanie Sachs, autoarea cartii “Ayurvedic Beauty Care”.

tratament indian de par

FotoBeauty Woman With Long Black Hair_Shutterstock

Tratamentul propus de Melanie este o minunata combinatie intre fruct de mango proaspat, castravete si ulei de nuca de cocos. Acesta mixtura se aplica pe toata suprafata scalpului si indeosebi la radacinile firului de par. Prin urmare, conform lui Melanie Sachs, pentru acest tratament indian de intarire a firului de par ai nevoie de:

- 1/2 fruct proaspat de mango

- 1/4 castravete

- 4 linguri de ulei de nuca de cocos

Se taie fructul de mango in bucati mai mici, procedandu-se la fel si cu castravetele. Bucatile de castravete si de mango se pun la zdrobit in blender alaturi de cele 4 linguri de ulei de nuca de cocos timp de 30 de secunde (la viteza mare), pana cand se obtine o pasta omogena. O parte din aceasta cantitate de pasta (sau toata, in functie de cat de multa folosesti) se aplica pe pielea capului printr-un masaj usor, lasandu-se sa actioneze pret de 20 de minute.

Citește și:

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, masca de par se inlatura cu apa calduta. Iti poti spala parul cu samponul tau obisnuit, aplicand ulterior si balsamul tau preferat. Este indicat a folosi acest tratament o singura data pe zi, ne recomanda autoarea. In cazul in care nu ai folosit toata mixtura si ti-a mai ramas o anumita cantitate, pune-o intr-un recipient pe care il poti pastra la frigider pentru maximum 72 de ore.

Vezi si alte tratamente indiene pentru intarirea firului de par in articolul original ⇒ ⇔⇔ www.livestrong.com/article

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

Sursa: Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.