Setari Cookie-uri

Kilodramele femeilor: Afla de ce nu functioneaza dietele!

Nu stiu altele cum sunt, dar in jurul meu toata lumea vorbeste si tine cate o dieta. Fiecare cu dieta ei sau toate cu aceeasi dieta, nici nu mai conteaza ce gust are mancarea, important este sa dai jos kilogramele care nu iti convin.

Un articol via Envy.ro

Nici nu se cunosc bine si deja incep sa faca schimb de diete si de carti de nutritie, nicidecum de numere de telefon, cum ar fi firesc. Usa frigiderului, odata plina cu mesaje amuzante sau magneti adusi din vacante, acum este acoperita de tabelul cu proteine, carbohidrati si calorii. Cumva, viata se organizeaza in jurul unei diete care nu face decat sa aduca dezamagiri si probleme de sanatate.

Incercand sa ies dintr-o discutie despre diete, am dat de discursul neurologului Sandra Aamodt, din cadrul unei conferinte TED, care ne explica, dragelor, cum, de fapt, creierul este seful caloriilor, el este cel care decide cand si cat mancam. "Ca neurolog, mi-am pus întrebarea: de ce e atat de greu? Evident, greutatea depinde de cat de mult mananci si de cate calorii arzi. Ceea ce multa lume nu stie este ca foamea si energia sunt controlate de catre creier, fara ca noi sa constientizam asta. Creierul lucreaza in mare parte ”in culise”, iar asta e un lucru bun, pentru ca mintea constienta - se tulbura foarte usor. E bine ca nu trebuie sa-ti amintesti sa respiri cand te uiti cu atentie la un film. Nu uiti cum sa mergi îi timp ce te gandesti ce sa mananci la cina." - spune Sandra.

Dar mai bine sa urmarim cu atentie discursul Sandrei si, macar pentru 13 minute, sa uitam de calorii, grasimi si carbohidrati.

Citește și:


Departe de orice dieta, inchei cu gandul ca viata este prea scurta sa calculam caloriile si sa avem grija sa nu cumva sa amestecam carbohidratii cu proteinele.

Citeste mai departe acest articol pe Envy.ro - Ghid online de shopping si moda

de Elena Diana Chitu

Foto homepage: Shutterstock.com; dieta, femeie

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.