Scapa de estetician: Extraordinarele beneficii ale uleiului de MACESE

Scapa de estetician: Extraordinarele beneficii ale uleiului de MACESE
Kudika
28 Mai 2014

Daca nu ai gasit inca acele produse de ingrijire cu care sa te simti minunat si daca vrei sa eviti vizita la chirurgul estetician, atunci poti incerca uleiul de macese.

Uleiul de macese a fost folosit de secole, de catre egipteni, mayasi sau americanii native, insa bneficiile sale uimitoare au fost abia recent validate. Uleiul de macese este obtinut prin presarea la rece a semintelor florilor unui anumit soi de trandafir, denumit Rosa moschata sau “trandafir salbatic”.

Ulei de macese proprietati

Uleiul de macese este bogat in acizi grasi ca omega-3, omega-6, omega9, dar si in vitamina C, E, A, vitamine din complexul B si minerale esentiale pentru sanatatea pielii.

De aceea uleiul de macese poate fi folosit cu incredere in tratamentele cosmetice, avand intense efecte hidratante si nutritive.

flori de macesFoto: Roxana Bashyrova, Shutterstock

Beneficii ulei de macese

Fiind foarte hranitor, dar si hidratant in acelasi timp, uleiul de macese este recomandat a fi folosit la cateva zile pentru tratarea tenului cuperozic. Acest ulei se aplica seara, dupa corecta curatare a tenului. Trebuie sa aveti grija sa faceti tenului o curatare adecvata problemelor acestia.

Lasati uleiul sa actioneze o ora, apoi clatiti doar cu apa. Chiar daca tenul ramane usor uleios, pana a doua zi nutrientii vor fi absorbiti in piele. Acest tratament se va repeta dupa cel putin 3 zile.

Nu aplicati tratamentul dimineata. Nu este recomandat sa va expuneti la soare dupa aplicarea uleilui de macese.

Gasesti aici ulei din samburi de macese presat la rece

Trateaza acneea

Uleiul de macese prezinta puternice efecte antibacteriene si antiinfamatorii, de aceea este recomandat in mastile antiacneice.

Masca recomandata:

  • o lingurita ulei de macese presat la rece;
  • o aspirina pisata si dizolvata intr-o lingurita de apa;

Aceasta masca se aplica seara pe tenul corect curatat si se lasa sa actioneze jumatate de ora. Se clateste apoi doar cu apa si se pot folosi celelalte produse de ingrijire. Aceasta masca va fi efectuata la 3 zile.

ulei de macese Foto interior si prima pagina: Markus Mainka, Shutterstock

Efect puternic antiimbatranire

Uleiul de macese se recomanda la doua zile pentru tenul lipsit de vitalitate, uscat sau cu aspect de imbatranire (riduri fine sau vizibile, aspect deshidratat). Uleiul se va aplica pe ten seara, dupa curatarea adecvata, fiind lasat sa actioneze o ora. Se clateste apoi fata cu apa din abundenta.

Uleiul de macese stimuleaza regenerarea stratului mijlociu al pielii, reducand ridurile si conferind pielii elasticitate si fermitate.

Gasesti aici ulei din samburi de macese presat la rece

Util in tratarea cicatricilor

Pentru ca stimuleaza refacerea straturilor subcutanate si regleaza functiile celulelor pielii, uleiul de macese poate fi folosit pentru tratarea cicatricilor vicioase, atat timp cat acestea inca pastreaza culoarea roz. O cicatrice alba este deja maturizata si pentru estomparea acesteia pot fi necesare utilizarea simultana a mai multor procedee.

Beneficiile uleiului de macese – efecte asupra corpului

Aplicat pe intregul corp, uleiul de macese aduce mai multe beneficii:

  • Hidrateaza intens pielea;
  • Accelereaza refacerea pielii dupa arsurile solare;
  • Trateaza calcaiele crapate;
  • Inmoaie cuticulele;
  • Amelioreaza alergiile cutanate si muscaturile de insecte.

Atentie: incercati sa folositi uleiul de macese seara. Nu va expuneti la razele soarelui dupa folosirea uleiului de macese.

Gasesti aici ulei din samburi de macese presat la rece

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri