Setari Cookie-uri

Masca HOMEMADE completa care iti apara tenul de FRIG

Tenul tau a devenit deodata prea gras sau prezinta mici scuame albe, semn de descuamare excesiva?

Frigul poate accentua tulburarile tenului tau. Acesta poate secreta in exces sebum ori poate deveni foarte uscat si deshidratat, iar in cazul celor care sufera de acnee sau dermatita seboreica, simptomele se pot accentua ingrijorator. Rozaceea este de asemenea intensificata de frig, de aceea in sezonul rece ingrijirea tenului trebuie sa fie una specifica.

Adesea, atat excesul de sebum, cat si uscarea excesiva a tenului sunt semne de deshidratare. Celulele si glandele pielii reactioneaza in semn de aparare, asadar fie accelereaza procesele de descuamare, fie intensifica sinteza de sebum. Imunitatea pielii scade usor, de aceea afectiunile devin mult mai vizibile cand tenul este deshidratat. Frigul, vantul, pot deshidrata vizibil tenul.

masca homemade pentru ten afectat de frig

Va propunem o masca homemade ce actioneaza atat in cazul tenului gras, cat si pentru tenul uscat sau sensibil.

Citește și:

Masca homemade pentru ten cu 5 uleiuri si vitamine - ideala in sezonul rece

Fiecare dintre aceste uleiuri are proprietati unice si se absoarbe la nivelul pielii. Folosite combinat, asigura pielii o hrana si o hidratare intensa, vizibila de la prima utilizare a mastii.

Uleiul de argan este deosebit de hranitor si asigura pe timp indelungat pielii un film protector, ce nu permite deshidratarea. Uleiul de cocos este foarte delicat si reface tenul sensibil. Uleiul de migdale aduce tenului nutrientii de cre are nevoie, iar cel de germeni de grau detoxifica intens. Mai ramane uleiul de jojoba, care are o structura foarte asemanatoare cu filmul lipidic natural secretat de piele.

Ingredientele acestei masti:

- o jumatate de lingurita din cele 5 uleiuri mentionate: ulei de jojoba, ulei de argan, ulei de migdale dulci, ulei de germeni de grau, ulei de cocos;

Citește și:

- 15 picaturi de vitamina A uleioasa (de la farmacie)

- 15 picaturi de vitamina E cosmetica;

- 10 picaturi de vitamina C cosmetica;

Acestea sunt toate ingredientele de care aveti nevoie pentru aceasta masca homemade, completa. Ingredientele se amesteca bine inainte de aplicare.

masca homemade pentru ten afectat de frig

Tenul se curata in prealabil cu demachiant, apoi cu apa la dus. Masca se va aplica intotdeauna seara, dupa demachiere si us, cand porii sunt deschisi si tenul bine irigat sanguin. Se aplica masca cu un disc demachiant, masand delicat, dar insistent tenul. Atentie - nu trebuie sa apasati, mai ales daca aveti ten sensibil. Masca se aplica in strat subtire si nu se mai clateste, lasand-o sa actioneze pana dimineata.

Sa nu va surprinda faptul ca, dimineata, tenul dumneavoastra este mai luminos si deloc uleios, absorbind in totalitate masca.

Este indicat sa faceti aceasta masca de cel putin doua ori pe saptamana sau chiar zilnic daca tenul necesita. Puteti face o cantitate mai mare de compozitie e care sa o depozitati la frigider, intr-un recipient de sticla. Daca adoptati aceasta metoda, nu uitati sa scoateti masca din frigider seara, astfel incat, atunci cand o aplicati pe ten, sa fi capatat temperatura camerei.

Citește și:

Foto: ten frumos, femeie dupa baie - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.