Setari Cookie-uri

7 mici SECRETE ca sa scapi de BURTA fara sa mergi la sala

Desi se spune ca nu este bine sa lasi sa treaca nici macar o zi fara sport, totusi nu reusim cu totii sa avem un program regulat de miscare.

Fie timpul nu ne permite, fie familia, fie pur si simplu nu ne place sportul, insa este clar ca nu reusim cu totii sa calcam pragul unei sali de sport. Iata cateva sfaturi pretioase, dar mai ales eficiente, care te ajuta sa dai burta jos fara sa mergi la sala.

Cum scap de burta fara sa merg la sala?

Nu manca mai mult de un fel la masa

Daca te-ai obisnuit sa mananci la o masa antreul, felul intai si al doilea, poate chiar si desertul... va trebui sa uiti de acest obicei. De ce? Pentru ca volumul de mancare consumat la o masa traduce de fapt volumul stomacului tau. Iar pentru un abdomen suplu stomacul trebuie sa fie mic si tonic, ci nu marit si lenes. De aceea trebuie sa micsorezi volumul acestuia. Nu degeaba medicii ne indeamna sa mancam putin si des.

Cum scap de burta

Asadar, daca vrei sa scapi de burta, primul pas este sa mananci un singur fel de mancare la masa. Chiar daca te ridici fara a te satura, cu timpul ai sa te obisnuiesti. Ai nevoie de putina rabdare in primele saptamani, apoi acest sfat va deveni obisnuinta.

Citește și:

Consuma numai apa plata cu lamaie

Apa nu contine calorii, insa hidrateaza si mai ales stimuleaza metabolismul. Nu este de mirare ca dieta cu apa chiar functioneaza. De aceea este indicat sa inlocuiesti toate lichidele din zi cu apa plata in care ai pus cateva picaturi de zeama de lamaie. Ai voie o cafea pe zi.

Ti-e pofta de dulce? Mananca ciocolata neagra

Inlocuieste dulciurile din viata ta, biscuitii si foietajele cu ciocolata neagra. Chiar daca are in continutul sau si zahar, totusi ciocolata neagra este bogata in antioxidanti si stimuleaza metabolismul.

Cum scap de burta: paharul cu apa pe stomacul gol

Este o traditie japoneza veche sa bei un pahar cu apa la temperatura camerei in fiecare dimineata, imediat la trezire, dar si cu 10 minute inainte de fiecare masa sau gustare din zi. In felul acesta iti asiguri hidratarea, dar totodata imbunatatesti semnificativ digestia si uiti de constipatie.

Citește și:

Mananca incet

Mestecarea alimentelor determina la nivelul sistemului digestiv reactii in lant si de asemenea contribuie la inhibarea senzatiei de foame. Cu alte cuvinte, mestecand mai mult alimentele, te bucuri de o digestie mult mai buna si totodata ajungi sa mananci mai putin.

Pentru a manca incet nu este suficient sa mesteci mult bolul alimentar, ci mai este necesar sa controlezi volumul bolului. Pe scurt, incearca sa iei in lingura sau furculita o cantitate pe sfert din cea pe care obisnuiai sa o mananci.

cum scap de burta

Sursa foto: PublicDomainPictures, Pixabay.com

O salata pe zi

Este foarte important sa consumi fibre, mai ales de origine vegetala. De aceea o salata pe zi cu legume crude sau o salata de muraturi este "obligatorie”.

Important:
- Nu pune ulei in salata, deloc!
- Este obligatoriu sa adaugi in salata din fiecare zi fie o lingurita rasa de seminte (de orice fel, insa crude), fie o lingurita de germeni proaspeti.

Citește și:

Scapa de burta eliminand uleiului

Aceasta regula nu se aplica decat in prima faza, pana la eliminarea tesutului adipos din zona abdomenului. Cu siguranta ai auzit despre efectele extraordinare ale uleiurilor extravirgine, insa nu te impacienta, pentru ca de fapt consumi aceste uleiuri fiindca ai introdus in dieta zilnica semintele. Din seminte se fabrica practic aceste uleiuri, asadar consumi grasimi de buna calitate, insa sursa acestora nu sunt uleiurile, ci semintele.

De ce seminte si nu uleiuri? Pentru ca de fapt reduci foarte mult cantitatea de grasimi. O lingura de ulei se obtine dintr-o cantitate mare de seminte. Insa urmand aceste sfaturi ei consuma doar o lingrita de seminte/zi.

Foto: slabire, before and after - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.