Setari Cookie-uri

Masca EXTRAORDINARA pentru parul BLOND pe care sa o prepari acasa

In general persoanele cu par blond se confrunta cu probleme comune, cum ar fi deshidratarea intensa a parului si lipsa vitalitatii acestuia.

Parul blond natural se caracterizeaza de obicei printr-un fir mai subtire, parul este astfel mai matasos, dar si mai rebel totodata, mai deshidratat.

Insa la parul vopsit blond deshidratarea este si mai accentuata, parul devine casant, rebel, se incurca repede, poate creste mai greu si isi pierde vitalitatea daca nu este corect ingrijit.

Prin urmare, parul blond necesita mai multa ingrijire pentru a ramane sanatos. Va propunem o masca hranitoare si regeneranta pentru parul blond, in special parul vopsit sau degradat de soare.

ingrijirea parului blond

Masca EXTRAORDINARA pentru parul BLOND pe care sa o prepari acasa

Masca hranitoare cu ulei de jojoba

Uleiul de jojoba prezinta o proprietate deosebita, structura lipida a acestuia fiind foarte apropiata de cea a sebumului uman. Prin urmare, uleiul de jojoba este rapid “acceptat” de piele si formeaza un film lipidic la nivelul acesteia, jucand un important rol in imunitatea locala, dar si impotriva deshidratarii celulare (practic formaza un fel de “umbrela” iar apa nu se mai pierde, ramanand la nivelul celulelor).

Citește și:

Aceasta masca se va aplica o data pe saptamana si este recomandata intr-o seara (va alegeti voi ziua) mai libera, cu conditia ca a doua zi, dimineata, sa va spalati parul.

Ingrediente:

  • O lingura ulei de jojoba;
  • O lingurita ulei de ricin;
  • 10 capsule de vitamina E (sparte);
  • 30 picaturi de vitamina A uleioasa;
  • O lingurita de zeama de lamaie;
  • O lingura ulei de masline;
  • 5 picaturi ulei esential de menta.

Zeama de lamaie este bogata in vitamina C, vitamina care nu ar trebui sa lipseasca din nicio masca destinata ingrijirii parului sau pielii, aceasta activand functiile dermice si ale radacinii firelor de par.

ingrijirea parului blond

Uleiurile hranesc intens parul si scalpul, vitaminele sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii parului si pieli, iar uleiul esential de menta stimuleaza circulatia la nivelul pielii, facilitand absorbtia nutrientilor din masca. Uleiul esential de menta prezinta de asemenea efecte antiseptice, combate mancarimile la nivelul scalpului, dar si matreata.

Citește și:

Uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului si fortifica firul de par, conferindu-i rezistenta.

Seara, inainte de culcare, preparati masca amestecand toate ingredientele. Faceti carari in par si aplicati compozitia mai intai la nivelul scalpului, masand insistent. Apoi aplicati masca pe intreaga lungime a parului, insistand spre varfuri. Aplicati peste par un prosop si ramaneti cu masca in par peste noapte.

A doua zi spalati parul ca de obicei. Samponati de mai multe ori daca este necesar, astfel incat parul sa ramana curat. Este indicat sa folositi balsam si o masca rapida, care se aplica pe parul umed.

Cum uscam parul blond?

Uscarea parului blond este importanta, mai ales daca aveti parul uscat si rebel. Fie folositi metoda uscarii cu foehn-ul si peria rotunda, fie folositi uscatorul fara pieptanare sau infasurati parul in prosop (in aceasta situatie parul poate deveni rebel), dar folositi placa de par. ATENTIE: este recomandata o placa ce foloseste aburi si utilizarea unui tratament pe baza de keratina, altfel placa clasica va degrada parul si mai mult. Aburii si caldura ajuta keratina sa patrunda in firul de par, hranindu-l intens. Nu utilizati placa fara un tratament pe baza de keratina.

Citește și:

Foto: machiaj par blond, blonda - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.