Setari Cookie-uri

10 Idei ca sa ai un par SANATOS vara

Iulia Preda, reputata farmacista si Dr. in Stiinte Medicale, ne ofera 10 sfaturi pe care, daca le urmezi, vei avea un par sanatos, sezonul acesta.

Sursa> Garbo.ro

Odata ce ne aflam in plina vara, in care caldura alterneaza cu umiditatea, ar trebui sa ne gandim cum sa evitam deshidratarea parului si acel efect neplacut de ” Frizz”- PAR REBEL, in care fire rebele de par, deteriorate, ies la suprafata si ne strica aspectul aranjat al parului , ducand la o imagine neplacuta, de par neingrijit. Marea, soarele si sarurile din apa sunt elemente care afecteaza parul, facandu-l sa para neingrijit.

  • “Desigur ca exista si tratamente sofisticate, efectuate intr-un salon de specialitate, dar noi ne limitam la natura si rapiditatea de a ne ajuta singuri, acasa.”, spune Iulia

Iata care sunt sfaturile ei cu privire la ingrijirea parului pe timp de vara

1. Nu iti spala parul, zilnic, cu sampon!

Spalarea zilnica cu sampon, mai ales a parului lung, nu face decat sa indeparteze stratul de sebuum natural, necesar firului de par. Cand folosim sampon, atunci sa ne asiguram ca este unul care nu contine sulfati, pentru ca sulfatii pot lasa parul atat uscat, cat si greu de pieptanat.

Citește și:

Asigura-te ca samponul folosit este unul cu efect hidratant si nutritiv, capabil sa refaca filmul protector al firului de par. Incearca sa pastrezi, macar o zi, distanta intre samponari, pentru a da posibilitatea scalpului sa produca ulei natural care sa hidrateze firul de par. Iar, atunci cand te speli cu sampon, amesteca in palma samponul cu o lingurita de ulei de migdale sau de masline. Asa vei ajuta parul sa nu se deshidrateze instant.

Foto: Shutterstock.com; ingrijirea parului

Foto homepage: Shutterstock; vara, femeie

2. Foloseste balsam de hidratare

Balsamul utilizat dupa spalare este foarte important. Are si el substantele hidratante si emoliente, necesare mentinerii in forma a firului de par.

Daca balsamul, pe care il aveti, nu va ajuta prea mult, incercati o masca nutritiva si hidratanta cu avocado, ulei de midgale si ulei de neem, o adevarata comoara pentru par. Se gasesc in plafare sau magazine de produse naturiste.

Citește și:

3. Clatiti intotdeauna parul cu apa calduta, la temperatura corpului, astfel incat cuticula firului de par sa se inchida bine si parul sa nu piarda apa si nutrienti pe care tocmai i-a dobandit. Clatirea cu apa ferbinte deshidrateaza si mai tare parul.

4. Cand usuci parul, e bine sa faci o separare a parului ud de cel uscat, cu niste clame de prins parul, evitand astfel sa usuci inca o data, parul deja uscat si supraincalzirea firului de par.

5. Foloseste un sistem de uscat parul cu ionizare. Un uscator de par cu ionizare ajuta mai rapid la inchiderea cuticulelor si vei constata ca parul se usuca mai usor si nu mai necesita tratament termic timp indelungat. Asigura-te ca parul e uscat 100%, altfel, risti sa se manifeste procesul de “frizzy hair”, acele fire de par rebele.

Foto: Shutterstock.com; ingrijirea parului, par, femeie

Citește și:

6. Nu peria parul mai mult decat este necesar!

Periatul si pieptanatul in exces nu fac decat sa produca discontinuitatea cuticulei firului de par si chiar ruperea lui prematura. Inainte de a te pieptana, aplica un spray hidratant in care ai picurat cateva picaturi de ulei de migdale, foloseste un pieptene cu dintii rari si incearca sa descurci parul, imediat dupa spalare, atunci cand esti cu masca sau balsamul aplicate pe par. Asfel eviti ruperea si distrugerea lui.

7. Niciodata nu usca parul cu prosopul!

Mai ales cu un prosop aspru. Foloseste un prosop moale si absorbant. Nu usca parul cu prosopul, prin frecare, ci doar tamponeaza usor cu prosopul, dinspre radacina spre varfuri. Niciodata invers. Foloseste un prosop din microfibra.

8. Foloseste produse de protectie a parului, atunci cand usuci cu uscatorul de par!

Aplica produse de protectie, inainte de uscarea cu aer cald sau foarte cald. E de preferat sa nu folosesti uscatorul de par pe butonul cu cea mai mare temperatura. La final, dupa ce parul a fost foarte bine uscat, aplica pana la un minut, un jet de aer rece care sa inchida cuticula firului de par. Se va aranja si mult mai natural.

Citește și:

Daca parul tau are tendinta de ingrasare rapida, chiar imediat dupa uscare, aplica la radacina, sampon spray uscat care ajuta la absorbtia excesului de sebuum si reduce nevoia de a-l spala zilnic.

9. Nu iti atinge parul cu mainile, foarte des!

Prostul obicei de a-ti trece frecvent mainile prin par nu face altceva, decat sa il usuce si sa il strice, facandu-l sa arate tern si obosit. Daca ai acest obicei, incearca ori sa iti prinzi parul, ori dimineata sa iei o periuta de dinti nefolosita, pe care sa aplici un spray cu keratina sau silicon si cu ea sa incerci sa netezesti zonele cu fire rebele.

10. Fii creativa!
Iulia Preda

De cate ori folosesti crema de maini, trece usor si prin par mana hidratata, masand usor varfurile rebele si uscate. Poti face acelasi lucru si cu ulei de migdale natural, presat la rece, care se poate purta in geanta, fiind ambalat in sticlute mici de 10 ml.

Citește și:

PARUL E O PODOABA IMPORTANTA CARE NE DA UN PLUS DE FRUMUSETE! Ai grija de el.

Pentru sfaturi va astept pe www.pharmadvisory.ro

Despre Iulia Preda

Cu o experienta de 14 ani in domeniu, Doctor in Stiinte Medicale Iulia Preda este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai apreciati farmacisti de la noi, avand numeroase specializari in tara, cat si in strainatate, printre care: cursuri postuniversitare de cosmetica farmaceutica in cadrul Facultatii de Farmacie din Atena, cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie, cosmetologie, cat si celebrele cursuri ale Scolii de Parfumerie La Grasse -Franta.

Iulia a fost de-a lungul timpului prezentatoarea mai multor emisiuni de sanatate ale posturilor Euforia Tv, Tvr1, Tvr2, Giga Tv . De asemenea Iulia are o rubrica lunara de grooming in revista Tabu!

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.