Setari Cookie-uri

7 Utilizari ale BICARBONATULUI de sodiu in sanatate si frumusete

Stiati ca un ingredient atat de comun si accesibil ne este foarte util nu doar in bucatarie, cat si in frumusete si sanatate? Afla cum poti folosi bicarbonatul de sodiu pentru a obtine o multime de beneficii!

7 Ultilizari ale BICARBONATULUI de sodiu in sanatate si frumusete

Bicarbonatul de sodiu albeste dintii si combate mirosul neplacut al respiratiei

Va recomandam aceasta reteta de pasta de dinti pentru albire ce contine bicarbonat de sodiu.

bicarbonat de sodiu utilizari

O solutie obtinuta dintr-un pahar cu apa si doua linguri de bicarbonat de sodiu poate fi folosita pentru a combate respiratia urat mirositoare. Se ia cate o gura si se clateste, apoi din nou pana ce se termina paharul.

Bicarbonatul de sodiu curata tenul

Dupa spalarea obisnuita tenul se va clati cu o solutie de bicarbonat de sodiu obtinuta prin amestecul a trei lingurite de pudra intr-un pahar cu apa calda.

Bicarbonatul de sodiu inlatura punctele negre

Pentru a curata tenul in profunzime si a scapa de punctele negre, se amesteca 2-3 lingurite de bicarbonat de sodiu cu putina apa calda, pana ce se obtine o pasta. Aceasta se aplica pe ten in zonele cu probleme si se maseaza pret de un minut. Masca este lasata sa actioneze 10 minute, apoi se clateste tenul.

Citește și:

Este indicat sa curatati fata inainte de aplicarea mastii si eventual sa faceti o sauna faciala, pentru a deschide porii, astfel incat masca sa actioneze eficient.

Bicarbonatul de sodiu – utilizat in tratarea acneei

Pentru tratarea acneei, dupa curatarea adecvata a teului, se va folosi o masca obtinuta din 2-3 lingurite de bicarbonat de sodiu, o pastila de aspirina zdrobita si apa calda in cantitate mica, astfel incat sa obtineti o compozitie de consistenta unei paste. Se plica masca pe tenul curat si se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se clateste cu apa calda.

Bicarbonatul de sodiu curata parul

Daca folositi produse de styling pentru par, atunci este recomandat sa puneti in sampon o lingurita de bicarbonat de sodiu. Acesta ajuta la curatarea intensa a firului de par, la indepartarea prafului si a produselor de ingrijire si totodata amelioreaza mancarimile la nivelu scalpului.

Citește și:

bicarbonat de sodiu utilizari

Calcaie crapate? Masaj cu bicarbonat de sodiu

Pentru picioarele obosite, cu calcaie crapate sau miros neplacut se vor face in fiecare seara bai calde cu bicarbonat de sodiu: la un litru de apa calda se pun 4 lingurite de bicarbonat de sodiu. Pentru rezultate rapide, se va amesteca bicarbonat de sodiu cu putina apa pana se obtine o pasta si se maseaza calcaiele crapate cateva minute, apoi se clateste cu apa.

Utilizari ale bicarbonatului de sodiu: amelioreaza arsurile gastrice

Desi nu cu mult timp in urma pacientii cu boli de stomac, gastrita sau chiar ulcer erau tratati cu bicarbonat de sodiu, astazi solutiile farmacologice sunt mai eficiente. Insa, daca se intampla sa aveti arsuri la stomac si niciun medicament potrivit in preajma, atunci dizolvati intr-un pahar cu apa rece o lingurita de bicarbonat de sodiu. Beti paharul si simptomele vor fi mult ameliorate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.