Setari Cookie-uri

Masca MINUNE cu OU care te scapa de PUNCTELE NEGRE: o poti prepara acasa

Aceasta masca petru fata o poti prepara acasa si este foarte laudata pentru efectele sale de curatare in profunzime a tenului. Realizata numai din ingrediente naturale, masca aceasta hraneste tenul si estompeaza ridurile, conferind luminozitate pielii si un aspect mai tanar.

Pentru a putea actiona, avem nevoie sa pregatim tenul inainte de a aplica aceasta masca.

Pregatirea tenului inainte de masca

Tenul se demachiaza, se spala cu apa calduta, apoi se face sauna faciala sau se tine fata deasupra unui bol cu apa fierbinte pentru 10 minute. Puteti pune in bolul cu apa ulei esential de lavanda sau ceai de musetel si nunatoare.

O alta metoda de deschidere a porilor consta in tinerea pe ten pret de cateva minute a unui prosop incalzit.

Atentie: daca suferiti de cuperoza sariti peste acest pas pregatitor.

Prepararea mastii cu ou

Masca cu ou are doua faze:
- Faza de curatare;
- Faza de hranire.

Faza de curatare este simpla si consta in separarea albusului de galbenus. Albusul se bate cu furculita, apoi se adauga un varf de lingurita bicarbonat de sodiu. Se aplica compozitia bine omogenizata pe fata si se lasa sa actioneze 10-15 minute, pana ce se usuca bine masca. Se indeparteaza cu apa calda – albusul de ou are rolul de a curata in profunzimea porilor si de a scoate punctele negre, iar bicarbonatul de sodiu elimina petele solare si detoxifica tenul.

Citește și:

Pentru faza de hranire a tenului se continua cu prepararea unei compozitii din:
- Albusul de ou;
- O jumatate de lingurita de miere;
- 30 de picaturi de vitamina A uleioasa;
- 2 picaturi de zeama de lamaie (NU puneti o cantitate mai mare caci modifica pH-ul compozitiei si veti avea senzatie de usturime);

Se aplica masca pe ten si se lasa sa actioneze o jumatate de ora, apoi se clateste cu apa calda. Se face pauza de 2 ore dupa masca, abia apoi se pot utiliza produse cosmetice si creme de ingrijire a tenului.

Galbenusul de ou este bogat in vitamie si proteine de cea mai buna calitate, iar mierea contine enzime active si proprietati nutritive cunoscute inca din antichitate. Vitamina A uleioasa joaca un puternic rol antioxidant la nivelul pielii, rol anti-imbatranire, insa proprietatile sale sunt activate alaturi de vitamina C continuta in sucul de lamaie.

Citește și:

Masca se va utiliza o singura data pe saptamana, iar dupa numai cateva aplicari se va observa cum tenul devine mai luminos, mai curat si capata un aspect mai tanar.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.