Setari Cookie-uri

Msca de PAR naturala pentru parul expus la soare

Vara parul nostru este expus la razele solare in aceeasi masura in care este si tesutul cutanat. Daca pentru piele gasim ca solutie folosirea lotiunilor si cremelor cu protectie UV, in ceea ce priveste parul mai rar cautam produse cu protectie solara.

Va recomandam o masca de par usor de preparat acasa, recomandata parului expus la soare. Aceasta masca hraneste intens firul de par, ii improspateaza culoarea si ii reda stralucirea. Ingredientele folosite in prepararea acestei masti sunt deosebit de active si este recomandat sa urmati inticmai pasii de aplicare.

Masca regeneratoare pentru parul expus la soare

Aceasta masca se prepara intr-un recipient de sticla sau ceramica si se foloseste o ustensila din lemn pentru amestecarea ingredientelor, care sunt:

  • Un sfert de radacina de ghimbir curatata;
  • Un galbenus de ou;
  • O lingura zeama de lamaie;
  • O lingurita vitamina A uleioasa;
  • O lingura ulei de cocos BIO;
  • O lingura ulei de ricin.

Se paseaza radacina de ghimbir si se ameste ca alaturi de restul ingredinetelor, pana ce se obtine o compozitie omogena.

Cum se aplica aceasta masca pentru parul expus la soare

Inaintea de prepararii mastii este indicat sa tineti pe cap pret de 5 minute un prosop incalzit. Acesta va ajuta in cresterea vascularizatiei si deschiderea porilor la nivelul pielii capului. Faceti apoi carari in par si aplicati masca intai la nivelul scalpului. Masati intens pret de 2 minute.

Citește și:

Aplicati apoi masca pe toata lungimea parului, prindeti coada si masati parul pe toata luncgimea sa, insistand, pret de 2-3 minute. Puneti apoi o casca sau o punga pe cap pentru a se mentine umiditatea si caldura la nivelul scalpului.

Lasati masca sa actioneze timp de 4 ore, perioada in care:

  • Vitamina A va juca un puternic si important rol antioxidant, ajutand totodata la prevenirea imbatranirii parului si a albirii premature;
  • Uleiul de ricin va juca rol antimicrobian si totodata va conferi radacinii firului de par nutrientii de care are nevoie pentru ca parul sa creasca repede si sanatos;
  • Uleiul de cocos hraneste intens si ajuta in formarea unui film lipidic protector la nivelul scalpului;
  • Radacina de ghimbir este un tonic excelent si un antimicrobian, detoxifica scalpul si totodata ajuta la o curatare profunda a firului de par si la redarea stralucirii acestuia. Aceasta, alaturi de vitamina A, reface parul afectat de expunerea la soare.
  • Zeama de lamaie este esentiala pentru ca, pe de o parte contine vitamina C care stimuleaza sinteza de colagen si keratina, pe de alta parte activeaza peste jumatate din nutrientii continuti in celelalte ingrediente.
  • Galbenusul de ou este intens nutritiv si reface structurile rupde sau degradate ale firului de par.

Aceasta masca este recomandata saptamanal, iar pentru rezultate de durata este indicat sa o folositi minim 3 luni de zile sau... pentru o perioada si mai lunga de timp, astfel incat sa va intretineti sanatatea parului.

Citește și:

Foto Subbotina Anna

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.