Metoda de obtinere: prin presare la rece din semintele crude


Proprietatile uleiului de ricin

• este unul dintre cele mai vascoase uleiuri vegetale
• fortifiant pentru par, gene, unghii
• promoveaza cresterea parului
• emolient si nutritiv
• antibacterian datorita continutului in acid ricinoleic
• antipigmentar
• usor cicatrizant si calmant
• bun dispersant pentru pigmenti si confera luciu produselor de machiaj (ruj)
• fortifica parul, unghiile, genele si sprancenele favorizand cresterea acestora
• regenerator pentru parul uscat, tern, tratat chimic


La ce va poate ajuta

• ingrijirea si regenerarea parului
• fortificarea parului, a genelor si sprancenelor
• in tratamente pentru combaterea caderii parului
• ingrijirea pielii afectate fisuri, crapaturi, iritatii
• ameliorarea petelor pigmentare, a petelor de varsta si de sarcina
• formularea demachiantelor fiin delicat si bun solvant pentru pigmenti
• intretinerea unghiilor, unghii crapate, casante sau care se despica
• formularea compozitiilor de machiaj

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Copyrigh interior si prima paginat: Kleber Cordeiro / Shutterstock


Cum se foloseste in cosmetica

• este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele, par, unghii sau gene
• in aplicatii pe par, fiind un ulei cu vascozitate ridicata, este indicat sa fie combinat cu uleiuri vegetale usoare, fluide
• ca ingredient pentru prepararea de masi, creme,balsamuri si seruri capilare
• ca ingredient pentru preparate de machiaj: ruj, balsam de buze, mascara, farduri
• in prepararea unui demachiant bifazic sau a unei lotiuni demachiante
• ca ingredient in seruri pentru stimularea cresterii parului
• pur sau in combinatie cu ingrediente specifice, sub forma de baie de ulei pentru unghii

Produs disponibil pe Vegis.ro

Ce nu știai despre uleiul de ricin
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: