Setari Cookie-uri

5 moduri in care iti poti repara pielea cu ajutorul laserului

Multe dintre noi cauta acum solutii pentru a-si lua la revedere de la nenumaratele pete si riduri pe care soarele le-a lasat pe tenul nostru.

Vremea costumelor de baie si a palariilor de paie cu boruri largi a trecut iar temperaturile din ce in ce mai scazute ne-au determinat sa spunem deja adio verii. Multe dintre noi cauta acum solutii pentru a-si lua la revedere si de la nenumaratele pete si riduri pe care soarele le-a lasat pe tenul nostru.

De ce acum?

Razele soarelui nu mai sunt atat de puternice, bronzul obtinut peste vara incepe sa se diminueze, creand conditiile ideale pentru toate lungimile de unda. Dr. Andrei Martin, director medical al Clinicilor Medispa explica de ce toamna este un fel de “golden hour” pentru procedurile laser. Impusul de lumina vizeaza zonele cu pigment cum sunt petele pigmentare sau leziunile vasculare iar pielea bronzata poate absorbi lumina in locul acestora, crescand riscul de decolorare. De aceea paloarea pe care pielea o capata toamna asigura un context perfect pentru a sterge aceste 5 imperfectiuni cu ajutorul laserului.

Citește și:

1. Petele pigmentare

Indiferent cat de atenta ai fost in timpul verii cu factorul de protectie si palarii ample, chiar si temperaturile ridicate stimuleaza productia de melanina si aparitia petelor pigmentare iar tratamentul lor reprezinta o provocare. Terapiile conventionale sunt reprezentate de agenti de albire impreuna cu peeling-uri chimice. Dr. Andrei Martin recomanda tratamentele cu laserul fractional cu dioxid de carbon asociat, in functie de complexitate, cu laserul Pulsed Dye. Acestea patrunde suficient de profund in piele incat sa amelioreze melasma. De obicei sunt necesare 3-4 tratamente la un interval de 4-6 saptamani iar o fotoprotectie stricta dupa procedura este esentiala.

2. Leziunile vasculare si petele rosii

Stelutele vasculare sunt acele vase rosii, albastre sau violacei, de regula de dimensiuni mai mici care se intalnesc cel mai frecvent pe fata si pe picioare si care sunt tratate cu succes cu Laserul VBeam Perfecta. Acesta ofera o explozie intens pulsata la nivelul pielii, lumina este absorbita de vasele de sange din derm care sunt coagulate si apoi resorbite de organism in timpul procesului de vindecare naturala. Tratamentul dureaza doar cateva minute iar cei mai multi pacienti de obicei au nevoie de 1-3 sesiuni. Pacientii cu pete de vin, hemangioame si rozacee extinse pot avea nevoie de mai multe tratamente.

Citește și:

3. Textura neregulata si culoare neuniforma

Textura si culoarea neuniforma a pielii cu care multe femei se confrunta in urma expunerii la soare sunt tratate in clinicile de specialitate folosind tehnologia avansata a laserului cu dioxid de carbon. Acesta indeparteaza straturile superioare, deteriorate ale pielii, astfel incat pielea va fi mai fina, moale si intinerita. Procedura se poate efectua pentru zone specifice, cum ar fi in jurul gurii sau a ochilor, obrajilor sau pe intreaga suprafata a fetei.

4. Acneea vulgara

Eruptiile acneice sunt foarte frecvente in perioada verii, soarele stimuland secretia glandelor sebacee. Laserul V Beam Perfecta poate fi folosit in tratamentul acneei datorita efectului toxic al luminii asupra bacteriilor. Prin actiunea vasculara reduce si roseata, inflamatia, asociata cu acneea. Tratamentul cu laser are drept obiectiv impiedicarea astuparii porilor, astfel incat sa nu se formeze leziuni acneice noi, sterilizarea leziunilor si reducerea inflamatiei pentru a evita formarea cicatricilor postacneice. Sunt necesare serii de 4-5 tratamente la 3-4 saptamani interval in asociere cu un regim de ingrijire locala cu crème sau geluri sau tratament antibiotic oral.

Citește și:

5. Cicatrici

Noile progrese in dermatologie au dus la gasirea unor solutii pentru aceasta problema foarte greu de tratat anterior. Cele mai eficiente tipuri de laser pentru cicatrici sunt laserele fractionale cu dioxid de carbon. Acestea functioneaza prin distrugerea tintita, pana la o adancime precisa a unor fragmente de piele, lasand neafectat tegumentul din jur. Cand se vindeca, tesutul distrus este inlocuit cu unul nou si sanatos, un proces care poate dura pana la 6 luni. Este o procedura nechirurgicala, sigura, cu un timp de recuperare scurt (4-6 zile) si cu un disconfort minim (procedura se face dupa aplicarea unei creme anestezice).

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.