Setari Cookie-uri

De pe vremea bunicii: Ingrediente miraculoase impotriva caderii parului

Vitaminele si mineralele din fructe reprezinta un dus revitalizant pentru firul de par supus in mod constant la tot felul de agresiuni. Si pentru ca vremea rece bate la usa, azi iti propun trei masti magice impotriva caderii parului. Asa, ca pe vremea bunicii.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Mila Supinskaya Glashchenko / Shutterstock

Daca ne uitam la fotografiile de odinioara, vedem doamne si domnisoare frumos aranjate si pieptanate, cu podoabe capilare care iti taie respiratia. Ne intrebam cum era posibil tinand cont de faptul ca nu aveau la dispozitie produsele pe care le avem noi. De multe ori insa, ingredientele naturale sunt mult mai eficiente decat ceea ce gasim pe rafturi. Vitaminele si mineralele din fructe reprezinta un dus revitalizant pentru firul de par supus in mod constant la tot felul de agresiuni. Si pentru ca vremea rece bate la usa, azi iti propun trei masti magice impotriva caderii parului. Asa, ca pe vremea bunicii.

Citește și:

Masca naturala cu ulei de ricin

Aceasta este o masca simpla, la prepararea careia ai nevoie de
3 linguri de ulei de ricin,
3 linguri de vitamina A uleioasa,
maximum 3 linguri de ulei de masline,
1 galbenus de ou.
optional, 3 picaturi de balsam

Toate ingredientele se amesteca pana se omogenizeaza. Amestecul se aplica pe scalp si pe par, pana la varfuri si se maseaza bine. Masca se lasa sa actioneze minimum o ora si, in functie de disponibilitatea fiecareia, o noapte intreaga. Se recomanda aplicarea acestui tratament, cel putin odata pe luna iar in mod ideal, de doua ori pe luna.

Masca naturala de miere

O masca mai complexa, care iti va rasfata toate simturile. Ai nevoie de:

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de suc de piersica sau de varza

Amesteca ingredientele si apoi maseaza mixtura pe par.Las-o sa actioneze timp de 2 ore cel putin. Spala parul cu apa calduta. Folosita periodic, cel putin o data pe saptamana, timp de trei luni, aceasta masca iti va intari parul si va preveni caderea lui.

Citește și:

Masca de ardei iute

Un tratament miraculos il reprezinta tinctura de ardei iute. Poti folosi tinctura cumparata de la magazinele gen Plafar sau o poti prepara chiar tu din trei-patru ardei foarte iuti si 300 ml de vodka. Lasa solutia la macerat o saptamana, apoi strecoar-o. Dilueaza tinctura cu putina apa si maseaza-te la radacina parului de fiecare data cand te speli. In timp, caderea parului se va diminua considerabil iar parul va creste mai repede.

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.