Setari Cookie-uri

Unghii frumoase pentru femei sanatoase

Cea mai buna forma de protectie insa este sanatatea corpului nostru. O persoana sanatoasa va avea unghii perfecte, puternice, netede.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Africa Studio / Shutterstock

Unghiile reprezinta una dintre cele mai frumoase si seducatoare parti ale corpului feminin. Deloc intamplator, ne place sa folosim oja si sa le dam diferite forme. Ceale mai sexy unghii raman insa cele naturale, perfect sanatoase. Nici o unghie falsa nu are delicatetea unei unghii sanatoase, naturale.

In societatea moderna, foarte putine femei isi poarta unghiile in mod natural. In saloanele de infrumusetare, ni se spune ca este bine sa folosim produse precum lacuri pentru unghii (care contin compusi chimici) pentru a le proteja. Cea mai buna forma de protectie insa este sanatatea corpului nostru. O persoana sanatoasa va avea unghii perfecte, puternice, netede. Cel mai mic dezechilibru din organism se reflecta in calitatea acestora. Unghiile tale spun mai mult despre corpul tau decat crezi.

Citește și:

1. Unghiile decolorate

O unghie sanatoasa trebuie sa fie roz, cu un putin roz alb in apropierea bazei. Daca unghiile tale au o culoare stearsa sau dungi de alte culori, este posibil sa ai o problema de sanatate. Unghiile verzi sunt un semn de infectie bacteriana, cele cu dungi rosii de afectiune cardiaca. Unghiile albastrui indica un nivel scazut de oxigen in sange, cele tocite inseamna un deficit de vitamina.

Unghiile albe pot semnala boli hepatice. Dungile inchise la culoare in partea de sus a unghiei sunt asociate cu imbatranirea si insuficienta cardiaca congestiva

2. Unghiile ingrosate

Unghiile ingrosate nu sunt naturale. Atunci cand altfel normale, pot semnala boli pulmonare. Unghiile groase si rugoase poate semnala o infectie fungica. Grosimea neobisnuita poate fi, de asemenea, un simptom al unei probleme de circulatie. O reactie alergice la medicamente noi poate duce la ingrosarea unghiilor.

Citește și:

3. Unghiile despicate

Unghiile despicate rezulta din deficitul de acid folic, vitamina C si proteine sau chiar din malnutritie cronica. Pot semnaliza existenta psorizisului. Fii atenta la deita ta si la starea ta generala de sanatate.

4. Unghiile concave

Acestea semnalizeaza un deficit de fier (de obicei, de la anemie) dar si o o afectiune a ficatului in cazul in care organismul absoarbe prea mult fier. Cei care sufera de boli de inima sau tiroida, au astfel de unghii. De indata ce problema de sanatate se rezolva, unghiile isi revin la normal.

5. Unghiile striate

Unghia trebuie sa fie neteda si lucioasa, cu linii aproape imperceptibile . Aparitia striatiilor -atunci cand nu ne lovim, este un semn al deficientei de fier, artritei inflamatoriii sau chiar a lupusului.

6. Unghiile fragile si uscate

Daca unghiile tale sunt uscate si fragile, iti recomand sa verifici nivelul hormonilor si sanatatea bacterian. Astfel de unghii se intalnesc la persoanele care sufera de boli tiroidiene. Ciupercile bacteriene au acelasi efect.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.