Setari Cookie-uri

Tinerete fara batranete prin metoda calugarilor Shaolini

Oamenii au cautat dintotdeauna calea spre nemurire si tinerete vesnica, au cheltuit comori si au strabatut drumuri luni pentru a atinge aceste rezultate. De multe ori, zadarnic. Si asta pentru ca, si in aceasta privinta, raspunsul este in noi insine.

Iti mai amintesti de basmul ”Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”? Oamenii au cautat dintotdeauna calea spre nemurire si tinerete vesnica, au cheltuit comori si au strabatut drumuri luni pentru a atinge aceste rezultate. De multe ori, zadarnic. Si asta pentru ca, si in aceasta privinta, raspunsul este in noi insine.

Batranetea este o convingere atat de inradacinata in constientul uman incat functioneaza ca o profetie care se auto-implineste. Altfel cum se explica faptul ca, desi intreg corpul uman se reinnoieste constant (avem practic un corp nou la fiecare sapte ani) efectele trecerii timpului isi fac simtita prezenta. Raspunsul se afla, si de aceasta data, in noi insine.

Felul in care avansam in varsta este o alegere personala.

Calugarii Shaolini au propria cale catre tineretea vesnica. Nu te gandi prea mult, recomanda ei. Gandirea necesita multa energia. Prea multe ganduri te imbatranesc.

Citește și:

Un alt sfat este sa nu vorbesti prea mult. Majoritatea oamenilor, fie vorbesc, fie actioneaza. Este mai bine sa actionezi.

De asemenea, atunci cand lucrezi, lucreaza timp de 40 de minute apoi ia o pauza de 10 minute. Atunci cand stai cu ochii pironiti in ceva timp indelungat. aceasta poate afecta ochii, organele interne si pacea interioara.

Cand esti fericita, tine aceasta stare sub control. Excesul poate leza energia rinichilor. In aceeasi masura, grijile si fricile imbolnavesc ficatul si intestinele.

Nu manca niciodata prea mult pentru a nu-ti imbolnavi splina. Aseaza-te la masa doar atunci cand simti o senzatie de foame.

Un alt sfat este sa nu faci nimic pe fuga. Aloca timp pentru fiecare activitate conform zicalei ”grabeste-te incet”.

Combina exercitiile din sala de forta sau aerobic cu o practica precum Yoga sau Qigong. Aceasta te va ajura sa iti mentii echilibrul mental, sa iti cultivi rabdarea si sa echilibrezi masculinul si femininul din fiinta ta.

Citește și:

Trairile tale se oglindesc pe chipul tau. Emotiile pozitive, sentimentele pozitive, trasaturile de caracter nobile precum blandetea, generozitatea, compasiunea, altruismul, bunatatea iti hranesc corpul cu energie, iti aduc lumina in priviri si pur si simplu iti iau anii de pe chip. Cultiva o stare de bucurie si liniste interioara care va face minuni in privinta aspectului tau fizic.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.