Setari Cookie-uri

Retete home-made pentru vopsele de par NATURALE

Daca programul prea incarcat nu iti permite sa ajungi la coafor pentru a-ti schimba nuanta sau culoarea parului, iti poti face singura acasa o masca pentru reflexe.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: RossHelen / Shutterstock

Daca programul prea incarcat nu iti permite sa ajungi la coafor pentru a-ti schimba nuanta sau culoarea parului, iti poti face singura acasa o masca pentru reflexe. Unde mai pui ca miroase excelent si este suta la suta bio.

Daca ai par castaniu si iti doresti reflexe roscate, foloseste ciresele. Paseaza 10 cirese si o banana si amesteca-le cu o cana cu lapte. Intinde compozitia pe par, aplica o folie de aluminiu si lasa masca sa actioneze timp de o jumatate de ora, apoi clateste bine si usuca parul.

Daca doresti sa iti deschizi parul in mod natural sau vrei sa ai reflexe stralucitoare, apeleaza la produse naturale. Decolorarea se va face treptat, nu dintr-o simpla aplicare, astfel incat parul sa nu se deterioreze, ca in cazul decolorarilor chimice.

Citește și:

Specialistii iti recomanda o masca realizata din miere de albine si scortisoara , care contin peroxid de hidrogen. Ai nevoie de o lingura miere de albine, doua linguri de scortisoara pudra,o lingura ulei de masline si sase linguri de apa ( de preferinta, distilata). Mai intai se dizolva mierea de albine in apa, dupa care se adauga si restul de ingrediente, pana se ajunge la consistenta unei paste. Aceasta se aplica pe parul umed pentru a facilita distribuirea produsului pe toata suprafata parului, cat si la radacina. Acopera-ti capul cu o casca de dus (sau o folie alimentara) timp de cateva ore. Apoi spala-ti parul. Acesta l va fi fin si matasos datorita mierii si uleiului de masline, cu reflexe stralucitoare. Poti utiliza aceasta masca saptamanal, pana cand vei ajunge la nuanta dorita.

O alta metoda naturala de a-ti deschide nuanta parului este cea cu zeama de lamaie.

Citește și:

Daca ai parul inchis la culoare decolorarea nu va fi foarte vizibila dupa prima utilizare.

Ai nevoie de o cana suc de lamaie (aproximativ 4 lamai stoarse ), o cana suc de portocale , un sfert de cana de apa calda si un sfert de cana balsam de par. Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-o sticla prevazuta cu atomizor. Amestecul se pulverizeaza pe tot parul si sa sta preferabil la soare timp de 30-60 minute. Soarele face ca acidul citric din sucul de lamaie sa deschida cuticulele firului de par, iar procesul de decolorare va fi stimulat in prezenta oxigenului si a razelor UV. Daca nu ai sticla cu pulverizator, poti inmuia o discheta demachianta sau un tampon de vata in solutia respectiva si aplica pe toata suprafata parului. Cu aceasta masca, parul va deveni mai deschis la culoare, dar si mai usor de pieptanat , acidul citric facandu-l mult mai sanatos.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.