Setari Cookie-uri

Epilarea cu lama nu indeseste parul - discutii pe Forumul Healthy

Fiecare metoda de epilare se pare ca are efectele sale adverse. Spre exemplu despre epilarea cu ceara se sustine ca ar afecta foliculul pilos (radacina firului de par) si vasele din jur, ducand in timp la afectarea pielii si chiar la facilitatrea cancerului de piele. Totodata ceara reciclata reprezinta o reala sursa de infectie, inclusiv cu virusuri (hepatite cel mai frecvent). Despre epilarea cu crema am fost informati privind toxicitatea si... ineficienta ei. Lama insa nu este toxica, nici cancerigena si nici nu predispune la infectii daca era sigilata inainte de folosire. Insa aceasta din urma a nascut zvonuri cum ca indeseste parul sau, daca nu-i asa, macar il face mai trainic. Care e adevarul si care este cea mai buna metoda de epilare?

Fiecare metoda de epilare se pare ca are efectele sale adverse. Spre exemplu despre epilarea cu ceara se sustine ca ar afecta foliculul pilos (radacina firului de par) si vasele din jur, ducand in timp la afectarea pielii si chiar la facilitatrea cancerului de piele. Totodata ceara reciclata reprezinta o reala sursa de infectie, inclusiv cu virusuri (hepatite cel mai frecvent). Despre epilarea cu crema am fost informati privind toxicitatea si... ineficienta ei. Lama insa nu este toxica, nici cancerigena si nici nu predispune la infectii daca era sigilata inainte de folosire. Insa aceasta din urma a nascut zvonuri cum ca indeseste parul sau, daca nu-i asa, macar il face mai trainic. Mai nou se vrobeste despre epilarea cu laser care, in ciuda costurilor, se pare ca nu-i definitiva si afecteaza de asemenea pielea. Care e adevarul si care este cea mai buna metoda de epilare?

Citește și:

Alinaiulia este cea care deschide topicul si atrage la replica destul cititoare cu pareri pro sau contra: "Este un mit ca epilarea cu lama indeste parul, eu o folosesc de mult timp si, din contra, parca e mai bine, plus ca nu imi agresez pielea sub nici un fel (agresiunile repetate, oriunde ar fi, au risc de cancer prin atipiile celulare rezultate). Folosesc doar o crema emolienta dupa."

Loredana.Poenaru a avut insa o experienta negativa in privinta epilarii cu lama: "Daca ar fi asa cum spui tu alinaiulia,atunci nu am evita atat de mult metoda asta de epilare.Poate ai tu firul de par mai subtire si mai rar,dar asta nu inseamna ca nu lama nu indeseste parul. Eu din proprie experienta am observat ca mi-l indeseste,in loc de un fir de par imi cresteau 2-3 in acelasi loc. "

Katzyela este incantata de aceasta metoda: "Sa stii ca Alinaiulia are dreptate. Eu folosesc lama de vreo 13-14 ani si vreau sa-ti spun ca daca ma mai "chinui" vreo 5-10 ani am toate sansele sa nu mai folosesc in viata mea nici lama nici altceva! daca vezi o sa crezi!"

Citește și:

555/999 ne spune:"Fetelor, fiecare cu pielea si parul ei..am prietene care se fac cu lama si nu le creste parul, nici des si nici repede, eu daca m-as face cu lama as fi foarteee paroasa; pentru mine, ceara e cea mai buna solutie! la cat mai putine fire de par!!"

Voi ce parere aveti cu privire la acest subiect? Va asteptam pe Forumul Healthy sa stam de vorba despre sanatatea noastra!

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.