Setari Cookie-uri

Tratamente cosmetice pentru scoaterea punctelor negre - Forumul Healthy

Una din problemele frecvente ale tenului este reprezentata de dilatarea porilor si aparitia punctelor negre.

Una din problemele frecvente ale tenului este reprezentata de dilatarea porilor si aparitia punctelor negre.

Cum se formeaza punctele negre?

Glandele sebacee din piele secreta sebum. Cele mai secretante glande se afla la nivelul zonei T, motiv pentru care aici vor aparea cele mai multe probleme. Sebumul se acumuleaza la nivelul porilor si ii dilata. Mai tarziu, mai ales in lipsa unei curatari zilnice a tenului, grasimea acumulata la nivelul porilor oxideaza si capata o culoare inchisa, formandu-se astfel punctele negre. La pubertate, atunci cand glandele sebacee au o activitate crescuta si secretia lor este mai intensa, punctele negre se maresc si formeaza acele comedoane extrem de inestetice. Riscul acestor puncte negre, indiferent de marime, este de a se infecta si pot distruge aspectul general al tenului.

Cum putem trata punctele negre?

Citește și:

Citim in reviste tot felul de tratamente, insa nu putem sti cu certitudine care sunt cele mai eficiente decat daca intrebam pe forum cine a avut rezultatele cele mai bune si prin ce metoda.

Amalia79 este una din cititoarele noastre care a deschis o discutie pe aceasta tema: "Ce tratamente cosmetice se fac pentru scoaterea puncteor negre?Abia astept sa scap de ele. "

Dr2000 propune o solutie: "Din cate stiu (asta s-a facut la mine ani de zile, de la 16 ani), tratamentul este urmatorul:
1. se merge la o cosmeticiana buna (peste 30 de ani de obicei)
2. ea face tratamentul (stie ce sa faca)
3. se plateste cosmeticiana - cu cat varsta clientei e mai mare cu ata gamele cosmetica alese sunt mai scumpe-
4. se repeta sedintele de cate 2 ori pe luna la inceput, lunar apoi, apoi la 6 luni
SUCCES!"

Relu_eu2001 ne marturiseste ce a incercat: "Cauta argila verde praf sau masca gata preperata, este senzationala, eu asa am scapat de puncte sau pur si simplu malai amestecat cu ou, cu lapte, cu drojdie si miere, se intinde pe fata, gat, decolteu si stai 20 min , iar cand o cureti folosesti apa calda si se maseaza usor pt exfoliere."

Citește și:

Va asteptam si cu alte pareri mai jos, in rubrica de comentarii sau pe aceasta tema pe Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
26 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.