Berea, un posibil aliat impotriva problemelor digestiv

Berea, un posibil aliat impotriva problemelor digestiv
Kudika
28 Mai 2014

Un studiu realizat in 2012 la Institutul de Cercetare Medicala in Nutritie, parte a celebrei Universitati Cambridge, demonstreaza ca, datorita fibrelor solubile pe care le contine, berea poate avea un efect benefic asupra sistemul digestiv.

Comunicat de presa

Rezultatele studiului releva faptul ca o cantitate de 300 ml de bere poate contine pana la un gram de fibre solubile, ceea ce poate avea un rol esential in tranzitul intestinal.

Fibrele solubile continute prezente in bere pot conduce la curatarea tractului gastro-intestinal, ceea ce amelioreaza sanatatea organismului. Mai mult decat atat, mai multe componente prezente in bere pot stimula secretia de gastrina, acid gastric, colecistochinina si enzime pancreatice, care contribuie la realizare digestiei. O jumatate de litru de bere poate contine aproximativ 10% din necesarul zilnic de fibre solubile, in timp ce unele tipuri de bere contin chiar pana la 30% din necesar. Deficitul de fibre din organism poate provoca tulburari digestive serioase, cum ar fi constipatie sau diaree, cu consecinte importante asupra metabolismului general.

"Fibrele prezente in bere pot avea rol prebiotic, stimuland dezvoltarea bacteriilor sanatoase in intestin. Cercetarile au aratat ca berea consumata cu moderatie poate sa influenteze, in mod pozitiv, functia intestinala, mai ales la persoanele de varsta a treia." declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

In cadrul studiului, cercetatorii au reconfirmat si rolul antibacterian al berii, cunoscut si pana in prezent. Astfel, un consum moderat si regulat de bere poate preveni dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, cauza aparitiei ulcerelor gastrice. Prezenta fibrelor poate conduce, de asemenea, la secretia de sucuri gastrice necesare pentru o digestie eficienta.

Conform Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, consumul moderat de bere trebuie completat cu un stil de viata echilibrat si o alimentatie corespunzatoare. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Foto: bere by Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri