Setari Cookie-uri

Cartea Alba - strategie nationala de combatere a Hepatitei C

Romania este prima tara din Europa Centrala si de Est care va implementa o strategie nationala de combatere a hepatitei C.

Comunicat de presa

In urma deciziei de colaborare dintre Ministerul Sanatatii si ANPP, cele doua institutii au semnat un nou protocol pentru implementarea masurilor propuse de Carta Alba a Hepatitei C in Romania. In continuare, Ministerul Sanatatii va infiinta un Comitet National de Coordonare a planului de activitati pentru implementarea strategiei nationale de combatere a Hepatitei C in Romania. Pe langa supervizarea propriu zisa a implementarii acestei strategii, Comitetul National va monitoriza si grupurile de lucru insarcinate cu elaborarea acestui proiect.

cartea alba strategie nationala de combatere a hepatitei c
“Acest nou protocol care cuprinde o serie de actiuni concrete din partea celor doua parti vine sa sustina parteneriatul dintre Ministerul Sanatatii si societatea civila. Hepatita C este una dintre bolile in raspandirea carora sistemul de sanatate a jucat un rol important in trecut si trebuie, acum, sa ne aratam responsabili pentru semenii nostri. Vom implementa impreuna cu asociatia pacientilor strategia nationala de combatere a hepatitei C, pentru ca orice reusita care se urmareste in domeniul sanatatii trebuie sa fie facuta impreuna cu pacientii” a declarat dl. Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii.

Citește și:

Carta Alba a Hepatitei C, elaborata de asociatii ale pacientilor din Romania, dar si din Europa, propune actiuni concrete de combatere a Hepatitei C in Romania, cum ar fi:

• Crearea Cadrului Institutional de implementare a Strategiei Nationale
• Activitati de preventie (educatie si screening)
• Tratament (terapii in prezent compensate si terapii inovative)
• Cadru bugetar multi-anual

Suntem impresionati de deschiderea pe care am gasit-o la Ministerul Sanatatii in persoana domnului ministru, Eugen Nicolaescu. Avem o datorie sa facem ceva pentru pacientii cu hepatita C care nu mai au alternativa terapeutica si pentru care solutia o reprezinta tripla terapie si avem o raspundere in a ne asigura ca, pe viitor, hepatita C va fi eradicata in Romania” a declarat dl Vasile Barbu, presedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor.

Citește și:

Printre masurile prealabile implementarii strategiei nationale, Carta Alba propune si compensarea noilor tratamente impotriva hepatitei C, tratamente care ofera o sansa la viata pacientilor care nu raspund tratamentului standard, oferit in prezent de statul roman.

Hepatita C este o boala transmisibila, iar pe langa solutia salvatoare pe care o ofera persoanelor infectate, tratamentul impiedica si raspandirea virusului.

comunicatemedicale.ro

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.