Setari Cookie-uri

Cura de vara cu cirese

Vara ne dorim o silueta de invidiat mai ales pentru ca este seznul in care mergem la mare unde trebuie sa aratam cat mai bine in costum de baie.

Vara ne dorim o silueta de invidiat mai ales pentru ca este sezonul in care mergem la mare unde trebuie sa aratam cat mai bine in costum de baie.

Vara ne ofera alternative sanatoase pentru a ne mentine silueta, fiind sezonul fructelor si al legumelor.

O dieta sanatoasa pe timp de vara trebuie sa asigure vitaminele necasare zilnic dar si o cantitate suficienta de lichide pentru a mentrine hidratarea organismului.

Cura de vara cu cirese

Ciresele sunt primele fructe care ajung la maturitate la jumatatea lunii mai si sezonul lor dureaza inca doua luni.

Ciresele sunt bogate in vitamine si minerale si totodata sunt fructe zemoase indicate in curele de slabire de vara, ele continand:

- apa (75-89%),
- zaharuri,
- acizi organici,
- vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP),
- acid pantoteic,
- minerale (potasiu , fier, calciu, magneziu,fosfor , sulf),
- oligoelemente (zinc, cupru, mangan) etc.

Citește și:

Ciresele rosii contin puternici antioxidanti precum antocianine, constituind o baza pentru detoxifierea organismului. De asemenea antocianinele au rolul de a proteja sistemul cardio-vascular care este intens suprasolicitat vara (stresul caloric). Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au demonstrat ca o dieta bogata in cirese reduce nivelurile crescute ale colesterolului si trigliceridelor din organism. Ciresele au de asemenea prorpietati antiinflamatorii, antibacteriene, analgetice (reduc durerile din anumite patologii, de exemplu artrite), reduc nivelul de acid uric, contin o substanta asemanatoare cu melatonina (hormonul odihnei) fiind importante in odihna si inducerea somnului.

Ciresele sunt excelente pentru eliminarea surplusului de kilograme si mentinerea siluetei, fiind sarace in calorii, dar bogate in vitamine si minerale precum si in substante antioxidante si diuretice. Astfel ciresele refac sistemul energetic al organismului, elimina toxinele, refac filtrul renal si totodata regleaza metabolismul lipidelor.

Citește și:

Cura cu cirese

Aceasta cura se tine tot sezonul si se recomanda consumul a 2-3 zile pe saptamana numai de cirese fara a depasi 3 kg pe zi. Trebuie sa tineti cont de faptul ca restul dietei in zilele permise trebuie sa fie variata in proteine (carne de pui sau peste), glucide (alte fructe dulci), dar si lipide (din peste, ulei de masline).

Desi cura cu cirese nu implica riscuri de sanatate si este usor de urmat, totusi se recomanda consultul medicului inainte de a incepe dieta, caci sunt anumite patologii in care regimul trebuie sa fie strict iar curele nu sunt indicate.

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.