Setari Cookie-uri

Tu ce stii despre terapia cu ozon?

Ozonul este cunoscut ca realizand stratul protector al atmosferei, insa stiati ca este folosit si in terapii medicale? Terapia cu ozon sau ozonoterapia a luat nastere in 1785 fiind pentru prima data aplicata de catre olandezul Martinus Van Marum.

Ozonul este cunoscut ca realizand stratul protector al atmosferei, insa stiati ca este folosit si in terapii medicale? Terapia cu ozon sau ozonoterapia a luat nastere in 1785 fiind pentru prima data aplicata de catre olandezul Martinus Van Marum.

ozon Ulterior studiile acestuia au fost continuate de catre germanul Schonbeim, care, in 1884 a dat acestui gaz numele grecesc de "ozon".

Ozonul (O3) are o putere de oxidare foarte mare, de doua ori mai mare decat a clorului, care este considerat ca bactericid unoversal, folosit in multe substante dezinfectante. Pe langa proprietatile sale antibacteriene si antioxidante, ozonul scade inflamatiile si stimuleaza regenerarea organismului precum si sistemul imunitar. Astfel creste rezistenta impotriva infectiilor.

Care sunt beneficiile ozonoterapiei?

Ozonoterapia sau terapia cu ozon este realizata prin diverse metode, adesea combinandu-se oxigenul cu ozonul. Aceste gaze se pot administra injectabil sau noninvaziv prin imbracarea pacientului intr-un costum special prin care se elibereaza apoi ozon pentru a fi absorbit prin pielea pacientului. Inainte de a imbraca costumul pacientul este supus unei sedinte de abraziune fina a pielii.

Citește și:

Beneficiile terapiei cu ozon:
- Injectiile cu oxigen-ozon sunt folosite cu succes pentru eliminarea celulitei
- Ozonoterapia creste activitatea sistemului imunitar si ofera protectie impotriva infectiilor
- Ozonul este folosit ca tratament adjuvant in diverse infectii, cu fungi, bacterii, paraziti sau virusuri;
- Este util in dermatologie, pentru eliminarea infectiilor funcice sau pentru stimularea cicatrizarii plagilor;
- Este util pentru persoanele cu probleme musculare, mai ales celor care se tresesc dimineata cu dureri musculare;
- Pentru persoanele cu probleme de coloana este utila terapia cu ozon;
- Nevralgiile se trataeaza cu ozonoterapie;
- Bolile vasculare. Frailitatea vasculara, vasele rigide, tromboflebitele, venectaziile si vasele de sange vizibile la nivelul pielii pot fi tratate cu ozon;
- In domeniul esteticii ozonoterapia face parte din tratamentele fruntase, fiind folosit in combaterea obezitatii, in reducerea edemelor, in tratarea cicatricilor si reducerea ridurilor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.