Setari Cookie-uri

Uleiul de eucalipt - Un panaceu universal

Aromaterapia si medicina naturista se bucura, in ultima vreme, de un real succes, datorita rezultatelor exceptionale de care acestea dau dovada. Unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale este cel de eucalipt, acesta avand deosebit de multe intrebuintari.

Aromaterapia si medicina naturista se bucura, in ultima vreme, de un real succes, datorita rezultatelor exceptionale de care acestea dau dovada. Unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale este cel de eucalipt, acesta avand deosebit de multe intrebuintari.

Aromaterapia si medicina naturista se bucura, in ultima vreme, de un real succes, datorita rezultatelor exceptionale de care acestea dau dovada - aflam de la Garbo.ro. Elementele fundamentale cu care cele doua lucreaza sunt uleiurile esentiale, care sunt, de fapt, extracte din plante. Acestea rezolva nu numai probleme privitoare la ten, ci si afectiuni ale cailor respiratorii, infectii ale pielii, stari de anxietate, migrene si nu numai.

Proprietati ale uleiului esential de eucalipt

Unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale este cel de eucalipt. Acesta este extras din frunzele si ramurile eucaliptului, fiind utilizat, initial, de catre aborigeni ca remediu pentru combaterea febrei si a problemelor de piele. Uleiul esential de eucalipt prezinta foarte multe proprietati terapeutice; astfel, acesta este antiseptic, analgezic, antinevralgic, antireumatic, balsamic, febrifug, cicatrizant, bactericid. Are un continut ridicat de fitohormoni si are capacitatea de a hidrata si a regenera tenul, diminuand chiar excesul de sebum, prezent, in general, la persoanele cu tenul gras si acneic. Este cunoscut faptul ca acest ulei esential este folosit cu precadere pentru a trata raceala si gripa. In cazul in care ai nasul infundat, nu trebuie decat sa faci o sedinta de infuzie, iar mucoasa nazala va reveni la normalitate.

Citește și:

Utilizari ale uleiului esential de eucalipt

Uleiul esential de eucalipt poate fi considerat un panaceu universal, intrucat are mai multe utilizari. Astfel, se poate folosi pentru tratarea arsurilor, taieturilor, herpesului, diferitelor infectii ale pielii, astmului, guturaiului, bronsitei, sinuzitei, cistitei, migrenelor si nevralgiilor. Studiile au dovedit faptul ca acest ulei reduce glicemia, are efect analgezic, ajuta la detoxifiere si reduce durerile articulare si pe cele musculare.

Citeste articolul "Uleiul de eucalipt - Un panaceu universal" pe Garbo.ro

Un articol de Ana Marin


Citeste si alte articole pe Garbo:

In lupta cu frica: Cele 13 tipuri de razboinici emotionali

Cele trei elemente esentiale ale naturii umane

Testul Porcului, cel mai simpatic test pseudopsihologic

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.