Setari Cookie-uri

10 lucruri fascinante despre Pepepnele Galben

Pepenele galben este savuros. Parfumul si gustul sau sunt unice, iar consumat rece, este o adevarata delicatesa. Mai mult decat atat insa, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sanatate.

Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul si calciul. De asemenea, fructul este sarac in calorii.

1. Pepenele galben contine doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal in timpul dietelor pentru slabire.

2. Pepenele galben ajuta vederea – o felie de pepene galben nu contine mai mult de 56 de calorii, dar iti asigura cantitatea necesara de vitamina A, substanta responsabila pentru intarirea vederii. Mai mult decat atat, consumul de pepene galben aduce in organism si aportul necesar de betacaroten.

3. Pepenele galben ajuta in lupta cu diabetul - chiar daca este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare in mentinerea echilibrului metabolic al diabeticilor.

Citește și:

4. Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer fiindca este bogat in antioxidanti. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.

5. Pepenele galben sprijina sistemul imunitar , ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine.

6. Pepenele galben este si un bun detoxifiant si de asemenea, poate fi folosit si in tratarea constipatiei.

7. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentr tratarea anemiei si a tulburarilor de alimentatie cum ar fi anorexia.

Foto: sxc.hu


Kudika
19 Iulie 2012
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


5 imagini
INTERVIU CORNEL ILIE.  30 de ani de carieră, 10 albume și planuri de viitor: Câți oameni pot locui într-un cântec?

KUDIKA: Cine este Cornel Ilie, astăzi, după 30 de ani de Vunk?

Cornel Ilie: Vârsta și experiența sunt schimbate în mod clar.... Maria Crisan


15 Lucruri importante pe care să începi să le faci pentru fericirea ta în acest an

Renunță la rezoluții, ele nu fac nimic altceva decât să pună o presiune masivă pe tine. Pe măsură ce îți faci planul pentru un nou an, învață să renunți la tot ce nu îți... Kudika

13 lucruri mai puțin cunoscute despre Ed Sheeran

 

1.           Ed și-a construit talentele la vârsta de 4 ani

Ed a cântat... Kudika


Planifică Neprevăzutul, platforma de educație contraceptivă și sexuală, sărbătorește 10 ani de la lansare

Platforma Planifică Neprevăzutul a fost lansată în urmă cu un deceniu, pe 3 octombrie 2013, printr-o campanie a Societății de Educație Contraceptivă și... Kudika


Vrei să fii cu adevărat fericită în 2024? Atunci trebuie să renunți la aceste lucruri din viața ta începând chiar de azi 

Acum este momentul perfect pentru a lua o pauză de la fuga prin viață, a privi puțin în trecut și a reflecta la tot ce s-a întâmplat cu tine, a îți învăța lecțiile... Kudika

14 Lucruri pe care trebuie să le faci în 2024 pentru ca sufletul tău să fie cu adevărat fericit

Pe măsură ce ne apropiem de finalul anului, amintește-ți că ai nevoie de aproximativ 66 de zile pentru a îți forma un obicei nou. Așa că, în următoarele săptămâni... Kudika