Setari Cookie-uri

10 lucruri fascinante despre Pepepnele Galben

Pepenele galben este savuros. Parfumul si gustul sau sunt unice, iar consumat rece, este o adevarata delicatesa. Mai mult decat atat insa, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sanatate.

Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul si calciul. De asemenea, fructul este sarac in calorii.

1. Pepenele galben contine doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal in timpul dietelor pentru slabire.

2. Pepenele galben ajuta vederea – o felie de pepene galben nu contine mai mult de 56 de calorii, dar iti asigura cantitatea necesara de vitamina A, substanta responsabila pentru intarirea vederii. Mai mult decat atat, consumul de pepene galben aduce in organism si aportul necesar de betacaroten.

3. Pepenele galben ajuta in lupta cu diabetul - chiar daca este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare in mentinerea echilibrului metabolic al diabeticilor.

Citește și:

4. Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer fiindca este bogat in antioxidanti. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.

5. Pepenele galben sprijina sistemul imunitar , ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine.

6. Pepenele galben este si un bun detoxifiant si de asemenea, poate fi folosit si in tratarea constipatiei.

7. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentr tratarea anemiei si a tulburarilor de alimentatie cum ar fi anorexia.

Foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.