Setari Cookie-uri

Broccoli - superalimentul sanatatii si al detoxifierii!

Broccoli prezinta nutrienti, vitamine si minerale care scad colesterolul rau in organism si echilibreaza metabolismul lipidelor. De asemenea, broccoli este bogat in fibre, acestea avand rol in detoxifierea colonului, in combaterea constipatiei si a problemelor digestive.

Broccoli are un continut bogat de vitamina C, vitamina A, acid folic, calciu, fibre. Chiar daca nu furnizeaza aceeasi cantitate de calciu pe care o asigura un pahar cu lapte, broccoli dispune totusi de o cantitate semnificativa de calciu. Prin urmare, este recomandat drept o sursa excelenta de calciu in cazul celor care nu consuma produse lactate. Calciul nu numai ca ajuta la pastrarea densitatii oaselor, dar contribuie si la mentinerea sanatatii inimii si la prevenirea cancerului de colon.

Broccoli- leguma minune in detoxifiere

Broccoli reprezinta o leguma minune si in detoxifiere, avand un rol important in acest proces. Broccoli contine glucorafanin, un compus numit gluconasturtiin si glucobrasici, 3 fitonutrienti (glucosinolati) care se combina excelent pentru a asigura neutralizarea si eliminarea toxinelor din organism. Procesat de organism, glucorafaninul are si proprietati anticancer remarcabile. Broccoli este bogat si in Indole-3-Carbinol, un antioxidant puternic.

Citește și:

broccoli, beneficii broccoli

Foto Broccoli_Shutterstock

dar nu numai...

Broccoli prezinta nutrienti, vitamine si minerale care scad colesterolul rau in organism si echilibreaza metabolismul lipidelor. De asemenea broccoli este bogat in fibre, acestea avand rol in detoxifierea colonului, in combaterea constipatiei si a problemelor digestive. De asemenea alimentele bogate in fibre protejeaza impotriva cancerului de colon.

In compozitia acestei legume gasim totodata si vitamina A (sub forma de betacaroten) si vitamina K, o combinatie puternica ce contribuie la metabolizarea vitaminei D. Se stie ca vitamina D este esentiala pentru organism si are rol de resorbtie a calciului si a fosforului la nivelul intestinelor.

In plus, broccoli este bogat si in vitamina A. Aceasta vitamina este esentiala in mentinerea sanatatii ochilor si a pielii, dar si a unei functionari optime a sistemului osos si a celui nervos. Prin urmare, betacarotenul (un antioxidant important asociat cu un risc scazut al cataractei si al degenerarii maculare) si alfa-carotenul, acesti carotenoizi continuti de broccoli, sunt convertiti in organism in vitamina A. Zeaxantina, desi nu se transforma in vitamina A, reprezinta si ea un antioxidant foarte puternic.[...]

Citește și:

Citeste articolul sursa "Broccoli - beneficii uimitoare pentru sanatate" in Suplimentul de Tratamente Naturiste by Garbo.ro

Foto homepage: Broccoli proaspat_Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.