Avocado - FRUCTUL VIETII. Top 10 beneficii extraordinare!

Avocado - FRUCTUL VIETII. Top 10 beneficii extraordinare!
Kudika
2 Mai 2014

Avocado este un fruct minune pe care nu ar trebui sa-l excludem din dieta noastra si pe care nutritionistii moderni il apreciaza pentru calitatile sale extraordinare.

Sursa: Garbo

“Acolo unde creste avocado, foamea si subnutritia nu au niciun prieten”, spuneau vechii maiasi... Si pe buna dreptate! Avocado este un fruct minune pe care nu ar trebui sa-l excludem din dieta noastra si pe care nutritionistii moderni il apreciaza pentru calitatile sale extraordinare. Specialistii de la /undergroundhealthreporter.com ne prezinta 10 motive solide pentru care ar trebui sa consumam acest fruct in mod frecvent.

Avocado: 10 motive puternice ca sa consumi fructul de Avocado

via undergroundhealthreporter.com

avocado beneficii

Foto: Fruct de avocado, Shutterstock

  1. Intr-un singur fruct de avocado se gasesc vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu, glutation si acizi grasi omega 3.
  2. Avocado contine nu mai putin de 18 aminoacizi, acestia fiind utilizati de catre organism in formarea proteinelor complexe. Unii specialisti sustin ca avocado ar fi o sursa proteica mai buna decat carnea.
  3. Fructul de avocado contine mai multa fibra naturala decat orice alt fruct. Acest continut bogat de fibre inlesneste digestia si ajuta organismul sa absoarba in totalitate nutrientii din alimente.
  4. Grasimile bune care se gasesc in fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL), scazand in schimb colesterolul rau (LDL) si trigliceridele cu 20%.
  5. Avocado contine cu 35% mai mult potasiu decat o banana. Potasiul este exterm de important in mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, dar contribuie in acelasi timp si la mentinerea sanatatii creierului.
  6. Fructul de avocado contine luteina, o substanta necesara in mentinerea unei vederi optime, protejand totodata impotriva degenerarii maculare cauzate de imbatranire.[...]

Citeste continuarea articolului Avocado - FRUCTUL VIETII. Top 10 beneficii extraordinare!

SURSA: undergroundhealthreporter.com

Foto homepage: Fruct Avocado, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: