Setari Cookie-uri

CIRESELE DE MAI: Mai mult de 10 motive puternice ca sa consumi aceste fructe EXTRAORDINARE!

Ciresele au beneficii cu adevarat remarcabile asupra organismului! Au rol detofiant, ajutand in eliminarea toxinelor, dar si in intarirea sistemului imunitar. Descopera care sunt cele 12 beneficii majore ale cireselor!

  1. Ciresele se numara printre alimentele alcaline ce ajuta la mentinerea PH-ului normal al corpului.
  2. Ciresele sunt o sursa grozava de vitamine precum A, B, C, E, acid folic, contribuind astfel la vitaminizarea organismului si la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii. Mai contin si minerale precum calciu si fosfor, benefice pentru mentinerea sanatatii oaselor si a creierului, dar si potasiu, magneziu, fier.
  3. Ciresele sunt o sursa excelenta de beta-caroten (vitamina A). De fapt, contin de 19 ori mai mult betacaroten decat capsunile sau afinele. cirese, beneficii cirese
  4. In compozitia cireselor regasim si o multime de antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, pigmenti naturali responsabili de superba culoare a cireselor. Acesti pigmenti au proprietati antioxidante si antiinflamatorii puternice, oamenii de stiinta asociindu-i si cu reducerea aparitiei cancerului si a imbatranirii organismului. Desi ii regasim si in fructele rosii sau negre precum zmeura sau afine, in cirese si in visine se regasesc intr-o cantitate mai mare.
  5. Datorita proprietatilor antiinflamatorii puternice, consumul de cirese poate reduce durerile cauzate de atritele cronice. Sucul obtinut din cirese proaspete este excelent in acest sens. Antocianinele pe care le contin reduc inflamatia si simptomele artritei si ale gutei.
  6. Intr-un studiu facut asupra a 633 de participanti, cercetatorii de la Centrul Medical al Universatii Boston au descoperit ca, datorita continului sau de antocianine, mancatul a cel putin 10 cirese pe zi protejeaza persoanele afectate de guta impotriva atacurilor recurente. Alte studii arata ca ciresele pot de asemenea sa reduca simptomele osteoartritei.
  7. Ciresele sunt indicate si in curele de slabire datorita faptului ca au un continut scazut in calorii, continand in schimb multa apa (aproximativ 75%) si conferind senzatia de satietate.
  8. Ciresele reprezinta si o sursa importanta de fibre ( aproximativ 3 grame per portie) care ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv.[...]

Citeste continuarea in articolul sursa: Beneficiile cireselor de mai - Garbo.ro

Citește și:

Foto homepage: Cirese, Shutterstock

Foto int: Cirese proaspete, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.