Setari Cookie-uri

12 intrebuintari UIMITOARE ale CASTRAVETILOR!

Sunt atat de comuni pe timpul verii, incat avem tendinta de a-i trece in randul legumelor banale. Castravetii insa, nu doar ca au multiple beneficii asupra sanatatii datorita continutului lor de vitamina A, C, K, vitamine din grupul B, calciu, magneziu, potasiu, siliciu, cupru, dar au si intrebuintari surprinzatoare, la care nu te-ai fi asteptat. Te invitam sa le descoperi!

Sursa: Suplimentul Garbo de Tratamente Naturiste la care te poti inscrie si tu

1. Castravetii sunt un leac bun impotriva mahmurelii. Daca ai avut o noapte grea si poate ai baut mai mult alcool decat trebuia, consuma cateva felii de castravete inainte de a te duce la culcare. Zaharul, vitaminele B si electrolitii din castravete vor reechilibra organismul, ajutandu-l sa se rehidrateze. Prin urmare, te vei trezi invigorat si fara acea senzatie neplacuta de mahmureala.

2. De asemenea, castravetii sunt si un remediu natural pentru durerile de cap. Consuma castravete atunci cand simti ca durerea este usoara, inca la inceput.

beneficii castraveti, intrebuintari castraveti

Foto: Castraveti felii, Shutterstock

3. Castravetii reprezinta si o solutie optima pentru a-ti reimprospata respiratia. In cazul in care ai consumat usturoi sau o mancare picanta, taie o felie de castravete si tine-o putin pe cerul gurii (aproximativ 30 de secunde) ajutandu-te de limba. Substantele active din castravete vor distruge bacteriile raspunzatoare pentru respiratia urat mirositoare, improspatand-o.

Citește și:

4. Castravetele te energizeaza. Daca te simti obosit si molesit dupa-amiaza, in loc de un snack, consuma un castravete. Castravetele contine suficienti carbohidrati si vitamina B incat sa stimuleze si sa energizeze organismul in mod optim, fara a fi nevoit sa apelezi la cafea sau la bauturi carbogazoase cu cofeina.

5. Castravetele ajuta si la indepartarea petelor de pe pereti precum cele lasate de creioane, markere sau pixuri. Freaca usor suprafata petei cu o felie de castravete si vei vedea ca pata va disparea in scurt timp.

6. Daca ai probleme in gradina ta cu daunatori precum melci sau rame, poti apela la urmatorul truc: intr-o cutie de aluminiu, pune cateva felii de castravete proaspete. Lasa cutia in gradina pentru mai mult timp. Substantele din castravete vor interfera cu cele din aluminiu degajand un miros care va tine departe daunatorii, insa nu va avea niciun efect nociv asupra omului. Omul nici nu sesizeaza mirosul, insa acesti daunatori da. Poti plasa astfel de cutii in gradina de-a lungul intregului an, insa asigura-te ca le inlocuiesti periodic.[...]

Citește și:

Citeste continuarea in articolul sursa: 12 Utilizari si beneficii ale CASTRAVETILOR

Foto homepage: Castraveti, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.