7 Motive sa pui DAFIN in mancare

7 Motive sa pui DAFIN in mancare
Kudika
13 Noiembrie 2014

Frunzele de dafin sau de laur nu ar trebui sa lipseasca din bucataria noastra. Afla de ce.

Frunzele de dafin au o aroma placuta, datorita uleiurilor volatile pe care le contin. Bogate in antioxidanti si substante antibacteriene si antiinflamatorii, frunzele de dafin sunt indicate in prepaatele culinare, aducand beneficii atat in procesele de digestie, cat si pentru intregul organism.

beneficiile frunzelor de dafin

7 Motive sa pui frunze de dafin in mancare

Frunzele de dafin pot fi consumate proaspete, din gradina sau uscate. Cele proaspete sunt mult mai aromate si gustoase. Frunzele de dafin se potrivesc aproape in toate preparatele cu carne, dar si in sarmale vegetariene sau in tot soiul de muraturi si legume in otet.

Frunzele de dafin nu ar trebui sa lipseasca din bucataria noastra.

Frunzele de dafin imbunatatesc digestia

Frunzele de dafin se folosesc adesea in preparatele cu carne, in sarmale, tocmai pentru ca imbunatatesc digestia preparatelor grase, cu carne tocata sau prea complexe.

Frunzele de dafin reduc balonarea

Un tratament excelent al balonarii il reprezinta infuzia frunzelor de dafin (o mana de frunze la un litru de apa fierbinte). Consumul frunzelor de dafin in mancare ajuta de asemenea la reducerea senzatiei de balonare care apare dupa masa.

Frunzele de dafin trateaza durerile articulare si reumatismale

Frunzele de dafin se folosesc macerate in ulei de dafin combinat in raport 1:3 cu ulei de catina. Acest ulei se aplica in fiecare seara pe articulatiile dureroase si se acopera cu un prosop fierbinte. Prosopul se poate schimba de mai multe ori, pana ce pielea devine usor rosie.

beneficiile frunzelor de dafin

Frunzele de dafin cresc imunitatea organismului

Consumul acestora, chiar si proaspete in salate, taiate marunt, ajuta in cresterea imunitatii si protejarea organismului de boli, infectii sau alergii.

Frunzele de dafin trateaza stomatita si aftele bucale

O picatura de ulei de dafin diluata in 5 picaturi de ulei de masline sau floarea soarelui extravirgin, reprezinta un bun tratament pentru aftele bucale si stomatite. Din acest amestec se aplica cate o picatura pe zonele afectate, de mai multe ori pe zi, pana ce simptomele dispar.

Frunzele de dafin trateaza simptomele racelii

Gargara cu infuzie din foi de dafin, folosita calda sau chiar fierbinte, insa la o temperatura pe care o tolerati usor, trateaza afectiunile faringelui, durerile in gat, laringita, raguseala, dar si astmul sau tusea.

beneficiile frunzelor de dafin

Frunzele de dafin reduc stresul

Au un efect calmant, reduc emotiile exagerate si ofera organismului o usoara stare de relaxare. Nu este de mirare ca ne plac preparatele care contin dafin, cum ar fi sarmalele. Se recomanda consumul foilor de dafin in preparate, in special in perioadele de suprasolicitare, de stres intens sau de examene.

Foto: dafin frunze, mancare, dafin ulei - shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri