Setari Cookie-uri

De ce e bine sa consumi LIME - lamai verzi

Lamaile verzi au proprietati aparte – descopera in acest articol de ce este bine sa mananci lime.

Lime sau lamaia verde este diferita de binecunoscuta lamaie galbena. Lime este un soi mai vechi decat lamaia obisnuita, originar din India, insa cultivat astazi in toate tarile unde clima o permite.

Lime etse mai bogata in antioxidanti decat lamaia, insa mai putin acida, avand o cantitate mai mica de vitamina C. Cu o aroma puternica, dar foarte placuta, lime poate fi folosita in compozitia multor preparate, dar si bauturi.

lime beneficii

Lime - beneficii pentru sanatate

Lime este indicat celor cu digestia sensibila

Lime stimuleaza secretia salivara si ajuta la o buna imbibare a bolului alimentar. Stimuleaza de asemenea secretia digestiva si ajuta in digestia grasimilor. Lime poate fi consumat in mesele grase sau in cele cu consum ridicat de... tarie.

Lime este un remediu naturist pentru litiaza salivara

Litiaza salivara reprezinta prezenta unui calcul, a unei pietre la nivelul canalului unei glande salivare. Glanda se umfla si se poate indura, necesitand masaj, precum si consumul unor alimente ce stimuleaza secretia salivara apoasa. Lime poate fi consumat in astfel de situatii.

Citește și:

tort cu lime

Lime ajuta in albirea dintilor

Fiind un fruct mai putin acid decat lamaia galbena, lime poate fi folosit in retetele de albire a dintilor. puteti combina lime cu bucarbonat de sodiu si sare, amestec cu care va puteti spala pe dinti la 2-3 zile, curatand astfel petele de la nivelul smaltului.

Lime - ideal in diete

Lime accelereaza arderile grasimilor. Se poate consuma, inainte de fiecare masa, un pahar cu apa calda si zeama de la o jumatate de lime. Aceasta bautura nu ajuta doar in slabire, ci imbunatateste digestia, creste hidratarea organismului si detoxifica intens.

Lime - curata rinichii

Lime prezinta o cantitate insemnata de potasiu, ajuta in eliminarea toxinelor din organism, spala rinichii de depozite si pietre si curata vezica urinara. Lime poate fi consumat si de catre persoanele care sufera de cistita.

Foto: lime, tort - shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.