Setari Cookie-uri

Remedii naturiste pentru DUREREA IN GAT

Vremea rece este adesea prilej pentru raceli si boli de sezon.

Printre cele mai neplacute simptome ale afectiunilor cailor respiratorii se numara si durerile in gat.

Atunci cand mucoasa faringelui sau amigdalele palatine sunt inflamate, apare durerea insuportabila in gat, accentuata la inghitire. Aceasta durere poate fi semnul unei faringite sau al unei amigdalite, iar daca exista scurgeri de saliva din gura este foarte important sa se ia in considerare epiglotita, o afectiune grava.

Inainte de a trece la antibiotice, va sugeram ca 2-3 zile sa incercati sa va tratati naturist. Daca simptomele se agraveaza, este indicat sa consultati medicul.

remedii naturiste si leacuri babesti pentru durerile in gat

Leacuri “babesti” pentru durerile in gat

Sodou – bautura calda care trateaza durerile de gat

Sodoul este o bautura care se bea calda, aproape fierbinte, insa la o temperatura suportabila de catre pacient.

Sodou: ingrediente:

Citește și:
  • un pahar de lapte fierbinte;
  • un galbenus de ou;
  • o lingurita de miere.

Se amesteca bine si se bea fierbinte, la limita suportabilului, dupa spalarea pe dinti. Se beau 2-3 cani pe zi. Aceasta bautura nu are rolul doar de a ameliora durerile de gat, ci si rol hranitor intr-o perioada in care pacientul evita alimentatia.

Remedii dureri de gat: tinctura de galbenele

Se pune tinctura de galbenele intr-un pulverizator. La jumatate de ora dupa masa, imediat dupa spalarea pe dinti se pulverizeaza direct in gat tinctura de galbenele. Se inghite o data, de doua ori, apoi jumatate de ora nu se bea si nu se mananca nimic.

Acest remediu se poate aplica pana la de 7 ori pe zi (intotdeauna dupa spalarea pe dinti, igiena orala este deosebit de importanta).

Remedii dureri in gat – tuica fiarta, pentru cine isi permite

Este indicat sa puneti si o lingurita de miere intr-un pahar mic de tuica. La jumatate de ora dupa ultima masa si/sau ultima bautura, se curata cavitatea orala (va spalati pe dinti si frecati limba cu periuta), se elimina secretiile abundente si se clateste gura cu apa. Se bea apoi tuica fiarta indulcita cu miere si jumatate de ora nu se bea si nu se mananca nimic.

Citește și:

tratamente naturiste pentru durerile in gat si amigdalita

Remedii pentru durerile in gat – usturoiul

Este indicat sa se prepare o mancare sau o friptura moale care se consuma cu mujdei de usutroi cu apa. Puteti adauga si zeama de lamaie in mujdeiul de usturoi. Usturoiul are rol antibiotic si este recomandat, daca se poate, la fiecare masa din zi sau macar seara la cina. Dezinfecteaza gatul, are rol anestezic si antibiotic, reducand inflamatia.

Remedii pentru durerile de gat – picaturi nazale cu vitamina A uleioasa

Se pun cate 3 picaturi de vitamina A uleioasa in fiecare nara – vitamina se gaseste la farmacie. Se sta intins pe pat, cu capul in extraextensie. Se simt picaturile cum emoliaza narile, apoi ajung la nvelu gatului, unde hranesc mucoasa de la est nivel, reduc inflamatia si sporesc regenerarea tesuturilor afectate.

Daca aveti nasul infundat, este recomandat ca ai intai sa folositi spray pentru desfundarea nasului.

Citește și:

Foto: femeie blonda, bautura calda - shutterstok.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.