Setari Cookie-uri

Guava: SUPER-fructul care slabeste si creste imunitatea

Guava este un fruct exotic asemanator cu para ca forma, ce creste in zonele subtropicale, in Africa si in America de Sud, unde este cel mai popular si apreciat fruct.

In America de Sud, acest fruct este folosit in aproape orice preparat, obtinandu-se mancaruri, prajituri, sucuri, bauturi alcoolice, chiar si branza de guava.

Guava este un fruct dulce-acrisor, cu o aroma placuta, asemanatoare fructului pasiunii, fiind mai multe specii de guava consumabile. Cel mai popular este guava rosu, bogat in zaharuri, dar si in proteine.

La ce este bun Guava?

Guava beneficii: creste imunitatea si ne mentine tineri

Guava are o concentratie in vitamina C de cel putin 3 ori mai mare decat doza minima recomandata. Vitamina C, dar si proteinele (pe care guava le contine din belsug) stau la baza proceselor imunitare, anticorpii de exemplu fiind tot niste proteine. Sursa de aminoacizi o preluam in mare parte din alimentatie, de aceea, pentru a avea o imunitate normala, trebuie sa consumam alimente sanatoase, bogate in aminoacizi si proteine.

Citește și:

guava beneficii

Doza creascuta de vitamina C pe care o luam odata cu consumul unui fruct guava este suficienta pentru a accelera procesele imunitare, dar si pentru a oferi tuturor tesuturilor din organism suportul pentru colagen. Fara colagen nu am putea trai si tot acest colagen intra in structura retelei subcutanate, care ne ajuta sa avem o piele tanara si elastica. Trebuie sa stiti ca afectarea structrii de colagen subcutanate duce la aparitia ridurilor, celulitei si vergeturilor.

O alimentatie boagata in vitamine ne ajuta sa ne mentinem tineri.

Guava hraneste parul si unghiile

Daca iti doresti ca parul sa aiba un aspect mai sanatos si sa creasca mai repede, iar unghiile sa devina mai rezistente, iti recomandam sa introduci in dieta ta mai multe fructe si legume proaspete. Guava este un bun prieten al parului frumos si unghiilor sanatoase, aducand organismului nutrientii de care are nevoie pentru ca firul de par sa devina mai viguros, iar unghiile mai rezistente. Nu este de mirare ca parul si unghiile sud-americancelor sunt de invidiat, acestea consumand guava in meniul obisnuit.

Citește și:

Guava trateaza hemoroizii si tulburarile intestinale

Guava este util atat in prevenirea constipatiei, cat si in tratarea diareei si dizenteriei, avand rol reglator asupra activitatii intestinale.

Stimuland detoxifierea colonica si ajutand la o buna eliminare a toxinelor, guava este indicat si in dieta celor care sufera de hemoroizi.

guava beneficii

Fructul de guava scade tensiunea si colesterolul

Guava nu contine colesterol, insa contine antioxidanti in concentratie mare, care ajuta organismul in managementul stresului oxidativ, prevenind astfel ateroscleroza. Guava ajuta in scaderea colesterolului, dar si in reglarea tensiunii arteriale, fiind indicat si celor care sufera de hipertensiune arteriala.

Guava sporeste fertilitatea

Ca si fructul pasiunii, guava creste “pofta de dragoste”si sporeste de asemenea fertilitatea. Guava poate fi consumat de asemenea si in sarcina, fiind bogat in nutrienti, in vitamine si minerale, substante active necesare atat mamicii, cat si bebelusului in dezvoltare.

Citește și:

Foto: guava, guava rosie - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.