Setari Cookie-uri

SEMINTELE DE MUSTAR: Fabuloase pentru sanatate! Au efect antiinflamatoriu, previn cancerul si ajuta in slabire

Frumoasele si coloratele seminte de mustar au proprietati incredibile pentru sanatate si nu ar trebui sa ezitam in a le folosi drept condiment in prepararea muraturilor sau a bucatelor.

Frumoasele si coloratele seminte de mustar au proprietati incredibile si nu ar trebui sa ezitam in a le folosi drept condiment in prepararea muraturilor sau a bucatelor. Revista www.thehealthsite.com ne prezinta principalele beneficii ale semintelor de mustar:

Semintele de mustar - beneficii. De ce sa le consumam

via thehealthsite.com


Foto: Mustar, Seminte de mustar via Shutterstock

Mustarul galben contine anumite proteine, fibre si vitamine (vitamina C si multe din vitaminele din complexul B), dar este bogat si in anumite minerale importante pentru sanatate.

Semintele de mustar sunt bogate in seleniu, un mineral cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii. In acelasi timp, semintele de mustar contin o cantitate semnificativa de magneziu, avand astfel un efect benefic in cazul astmului, dar si in ameliorarea migrenelor. Daca iti place combinatia, adauga cateva boabe de mustar atunci cand gatesti pestele caci va favoriza absorbtia acizilor omega 3.

Citește și:

Datorita acestor doua minerale, semintele de mustar pot imbunatati simptomele artritei reumatoide. Poti aplica pe suprafata care te supara o pasta naturala facuta din boabe de mustar. Aceasta va relaxa muschii, alinand durerea.

Semintele de mustar contin niacina ce ajuta la mentinerea unei tensiuni normale. In acelasi timp, niacina ajuta la scaderea nivelului de colesterol, protejand arterele impotriva aterosclerozei.

In plus, mustarul ajuta la mentinerea unei greutati ideale. Deoarece contin multe vitamine din complexul B precum acid folic, niacina, tiamina, riboflavina, semintele de mustar accelereaza metabolismul, favorizand astfel scaderea in greutate. In plus, semintele de mustar cresc productia salivei, favorizand astfel o digestie mai buna.

Semintele de mustar sunt o sursa grozava de antioxidanti, incetinind astfel procesul de imbatranire. Mustarul contine carotenoide, zeaxantina, luteina, vitamina A, C si K.

Citește și:

Semintele de mustar protejeaza si impotriva cancerului gastrointestinal, anumite studii demonstrand ca semintele de mustar pot chiar inhiba dezvoltarea celulelor canceroase prezente si preveni formarea altora noi.

Uleiul de mustar este cunoscut si el drept un fabulos si stravechi remediu de stimulare a cresterii parului. Betacarotenul convertit in vitamina A ajuta la fortifierea si hidratarea parului, dar contribuie si la mentinerea sanatatii scalpului.[...] Citeste mai departe...

Majoritatea informatiilor via www.thehealthsite.com

Foto homepage: Boabe de mustar, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.