Setari Cookie-uri

Afla aici: De ce sa mananci VARZA MURATA

Varza murata este poate unul din alimentele specifice sezonului rece, insa te-ai gandit de ce specialistii ne indeamna sa consumam acest aliment?

Varza murata era considerata un aliment de nelipsit pentru calatoriile de lunga durata, inclusiv pe mare, pentru ca proteja oamenii de scorbut. Semn vechi ca varza murata contine suficienta vitamina C pentru a ne mentine sanatatea.

Citeste si: Moarea de varza, licoarea cu proprietati miraculoase

Stiai ca varza murata este considerata a avea proprietati anticancerigene?

Cruciferele se pare ca ne protejeaza organismul impotriva celulelor canceroase, iar printre acestea cele mai puternice sunt varza, broccoli si conopida.

beneficiile verzei murate pentru sanatate

Varza murata – un probiotic natural

Fermentii din varza murata, dar si din zeama de varza, joaca un rol extraordinar in mentinerea sanatatii organismului. De asemenea, prin procesul de fermentare, varza murata contine enzime care stimuleaza sistemul imunitar si care, alaturi de probiotice, participa la detoxifierea colonului. Probioticele sunt cunoscute ca jucand un rol protectiv impotriva candidozei vaginale, fiind totodata indicate in tratamentul cu antibiotice.

Citește și:

Varza murata curata ficatul

Daca te confrunti des cu stari de oboseala, dormi putin sau pur si simplu ai ficat gras sau alta suferinta hepatica, iti recomandam sa consumi varza murata in fiecare zi din sezonul rece. De asemenea, daca iei anticonceptionale si iti doresti o cura de detoxifiere hepatica, bea o cana de moare in fiecare zi, pe toata perioada iernii.

beneficiile verzei murate pentru sanatate

Varza murata slabeste

Sigur ai auzit de dieta cu zeama de varza. Varza murata accelereaza metabolismul, vitaminizeaza organismul si creste depozitele energetice. Astfel ca pe de o parte slabesti, pe de alta te simti bine. Este indicat sa mananci sanatos pe timpul dietei si sa consumi multa apa, avand in vedere ca varza murata este sarata din reteta si ca insasi varza contine o cantitate ridicata de sodiu.

Varza murata te scapa de constipatie

Acest aliment reprezinta o sursa excelenta de fibre si probiotice, fiind un apreciat tratament impotriva constipatiei. Pentru rezultate mai bune, incercati sa beti si o cana cu moare dimineata, pe stomacul gol.

Citește și:

Foto: varza la strachina, varza la butoi - shuttersock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.