Setari Cookie-uri

De ce este mierea de manuka cel mai puternic antibiotic natural?

Beneficiile consumului de miere de manuka

Pentru ca sanatatea noastra a fost si va fi intotdeauna pe primul plan, este bine sa stii cat mai multe metode prin care sa te aperi sau, preferabil, sa previi anumite boli alegand remediile cele mai eficiente. Desi medicina moderna este intr-o continua evolutie, numeroase voci afirma ca era antibioticelor se apropie de sfarsit din cauza modificarilor pe care le-au suferit anumite tipuri de virusi devenind imuni la randul lor unui astfel de tip de tratament.

Exista insa si o alternativa pentru antibioticele clasice, mierea de manuka, dovedita deja stiintific ca fiind extrem de eficienta impotriva tratarii ranilor si infectiilor din organism.

Unde poate fi gasita mierea de manuka?

Provenind din Noua Zeelanda, singurul loc din lume unde exista arborele de manuka, acest tip de miere este recunoscut ca avand mult mai multe proprietati curative decat orice alta miere. Faptul ca arborele de manuka nu exista in Romania si nici macar in vecinatate nu ar trebui sa te descurajeze. In tara noastra poate fi gasit cu usurinta produsul in sine, iar unul dintre furnizorii lui este Plantum.ro.

Citește și:

miere de manuka

Ce spun cercetatorii despre mierea de manuka?

Studiile recente facute de catre un grup de cercetatorii britanici apartinand Universitatii din Cardiff releva faptul ca mierea de manuka impiedica efectiv patrunderea bacteriilor in tesuturi ceea ce face aproape imposibila dezvoltarea unei infectii acute. Potrivit acestora, mierea de manuka este de ajutor si in cazul curatarii ranilor infectate sau in blocarea biopeliculelor bacteriene, care sunt responsabile de protectia bacteriilor impotriva antibioticelor.

Ce indice de polen trebuie sa aiba mierea de manuka?

Este important totusi sa stii ca nu toate produsele din miere de manuka au acelasi grad de polen, asa ca ar trebui sa citesti cu atentie ambalajul acestora daca te hatarasti sa cumperi unul din ele. In primul rand, pentru a putea fi etichetat drept miere de manuka, produsul respectiv trebuie sa aiba un indice de polen de peste 70%. De asemenea, e indicat sa te asiguri ca mierea este 100% RAW, adica nepasteurizata, ceea ce inseamna ca isi pastreaza toate proprietatile naturale, benefice organismului.

Citește și:

De ce miere de manuka 16+?

Indicele 16+ este de fapt echivalentul de solutie antiseptica pe care il contine aceasta miere. Activitatea ei este extrem de stabila in conditii normale de temperatura si de umiditate, fara sa inceteze prea usor. Este important sa stii ca acest nivel de 16% este nivelul maxim intalnit si in natura. In Romania, tot Plantum este singurul furnizor de Miere de Manuka Raw Activa 16+.

In concluzie, te invitam sa ne spui ce parere ai si tu despre mierea de manuka. Ai folosit vreodata acest tip de miere? Daca da, stiai ca e mai bine sa optezi pentru mierea de manuka 100% Raw?

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.