Setari Cookie-uri

GHIMBIRUL - radacina miraculoasa. Top 10 beneficii exceptionale

Radacina de ghimbir este un adevarat miracol pentru sanatate, iar proprietatile sale excelente o recomanda drept un remediu naturist de nota 10.

Sursa: Garbo.ro

Radacina de ghimbir este un adevarat miracol pentru sanatate, iar proprietatile sale excelente o recomanda drept un remediu naturist de nota 10. Publicatia www.lifehack.org ne prezinta care sunt cele 10 beneficii principale ale ghimbirului:

10 Beneficii exceptionale ale Radacinii de Ghimbir

Info via lifehack.org

1. Ghimbirul contribuie la mentinerea unei bune circulatii sangvine. Ghimbirul contine crom, magneziu si zinc care ajuta la fluidizarea sangelui, protejand totodata si sistemul cardiovascular. De asemenea, ghimbirul si-a dovedit eficienta si in prevenirea racelilor, a febrei si a transpiratiei excesive.

ghimbir, ceai ghimbir

Foto: Ghimbir, Ceai de Ghimbir via Shutterstock

2. Ghimbirul ajuta la ameliorarea raului de miscare. Ghimbirul este cunoscut drept un remediu eficace pentru senzatia de greata asociata cu raul de miscare. Cercetatorii nu au descoperit exact care este motivul, insa in urma unui studiu realizant asupra studentilor de la Academia Navala s-a observat ca cei carora le-a fost administrat ghimbir au suferit mai putin de rau de miscare.

Citește și:

3. Stimuland secretia gastrica si a enzimei pancreatice, ghimbirul imbunatateste si stimuleaza absorbtia nutrientilor esentiali in organism.

4. Ghimbirul previne raceala si gripa si a fost folosit timp de mii de ani in Asia drept remediu in cazul racelilor si al gripelor. Cercetatorii din cadrul Universitatii Maryland Medical Center afirma ca, pentru a trata simptomele racelii si ale gripei, adultii trebuie bea infuzie de ghimbir preparata prin infuzarea a 2 linguri de ghimbir razuit in apa fierbinte. Bautura se consuma de 2 ori pe zi.

5. Combate disconfortul stomacal. Ghimbirul are proprietatea de a imbunatati digestia, favorizand o absortie optima o mancarii si evitarea posibilelor dureri la stomac. Totodata, se pare ca ghimbirul poate reduce inflamatia din organism intr-un mod similar aspirinei sau ibuprofenului. De asemenea, ghimbirul ajuta la tratarea infectiilor bacteriene de la nivelul stomacului.[...] Citeste aici continuarea articolului...

Citește și:

Sursa: www.lifehack.org

Foto homepage: Ghimbir, pudra de ghimbir via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.