Cuisoarele au gust dulce, usor picant, fiind totodata foarte aromate. Sunt folosite pentru proprietatile lor medicinale de peste 2000 de ani in Asia, iar astazi sunt recunoscute de nutritionisti si terapeuti din lumea intreaga ca fiind indicate in preventia sau tratamentul multor afectiuni.

6 uleiuri volatile pentru aromaterapie si ambient

beneficiile cuisoarelor

Beneficiile sanatoase ale cuiosoarelor

Cuisoarele prezinta proprietati antifungice, antibacteriene, antiseptice si analgetice. Sunt bogate in vitamine, acizi grasi omega, substante active, fibre si antioxidanti.

Cuisoarele protejeaza impotriva racelilor

Ceaiul de cuisoare este recomandat pentru a preveni sau chiar trata racelile. Cuisoarele cresc imunitatea la nivelul cailor respiratorii, scad riscul de dureri in gat sau amigdalita si reduc tusea.

Cuisoarele cresc capacitatile cerebrale

Cuisoarele au efect aromaterapeutic, simuland intens functiile cerebrale. Sunt indicate in perioadele de suprasolicitare intelectuala, de oboseala, in perioadele de examene sau in perioadele de stres.

Cuisoarele reduc colesterolul rau din organism

Un studiu realizat in Beltsville scoate la iveala proprietatile cuisoarelor de a reduce nivelul colesterolului rau din sange. Subiectii care au primit cate un sfert de lingurita de cuisoare pudra pe zi au avut nivelul colesterolului mult scazut dupa numai 60 de zile.

cuisoare beneficii

Alte beneficii ale cuisoarelor:

  • previn aparitia cariilor si trateaza aftele bucale;
  • au rol in calmarea durerilor cronice cum ar fi cele articulare;
  • imbunatatesc digestia;
  • improspateaza respiratia;
  • combat stresul;
  • au efecte afrodiziace;
  • reduc glicemia in cazul diabeticilor;
  • sunt tonice generale.

Puteti pune in rasnita cuisoare, apoi folositi pudra obtiuta in preparatele zilnice, de la salate pana la ceaiuri sau preparate din carne.

Foto: cuisoare, friptura - shutterstock.com

Ceaiul cu cele mai multe proprietati terapeutice. Cum se prepara
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: