Pomenit in Biblie, uleiul de masline a fost unul dintre alimentele esentiale pentru multe civilizatii antice.
Mai mult, stramosii nostri ii cunosteau, se pare, si virtutile medicinale . Dupa ce, vreme de cateva secole, s-a aflat intr-un con de umbra, numeroasele studii stiintifice din ultimele decenii au readus uleiul de masline in prim plan, acesta ajungand sa fie considerat un aliment prin excelenta sanatos.
Si nu fara motiv: rolul sau in prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea colesterolului si limitarea riscului de aparitie a trombozelor, este incontestabil. In plus, un consum regulat de ulei de masline previne aparitia diabetului, a cancerului, a obezitatii si combate efectele imbatranirii.
Michel Montignac, celebru specialist in nutritie, este autorul conceptului de „indice glicemic“ si creatorul revolutionarei diete care ii poarta numele. Cartile lui au fost traduse in 25 de limbi si publicate in 42 de tari, in peste 16 milioane de exemplare.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Mâncare de linte roșie - Rețete delicioase și ușor de preparat
- Sosuri pentru chiftele marinate - Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă
- Curly Girl Method: Ghidul complet pentru păr creț perfect. Trucuri: șampon fără sulfați, plopping si uscare cu difuzor
Foto homepage: shutterstock.com; ulei de masline