Setari Cookie-uri

Detoxifierea FICATULUI: reteta medicinala traditionala din RUSIA

Stafidele sunt cunoscute ca avand puternice efecte de curatare a ficatului si de stimulare a arderilor grasimilor in organism. Stafidele pot reduce colesterolul si pot reprezenta o baza in dieta pentru ficat gras.

Ficatul prezinta peste 500 de functii in organism, functii metabolice importante, unele dintre acestea cu rol vital. Practic nu putem trai fara ficat. De aceea este foarte important sa ii pastram sanatatea si din cand in cand sa urmam terapii alternative de detoxifiere a ficatului.

Ficatul este raspunzator si de curatarea sangelui, ajutand in metabolizarea produsilor toxici din sange, rezultand astfel substante care vor fi eliminate prin urina, dar si CO2 care va fi eliminat prin expiratie.

Practic, mentinand ficatul sanatos, aducem un mare plus starii generale de sanatate. Ficatul raspunde si de o mare parte a functiilor energetice, aceasta explica de ce persoanele cu ficat gras sau alte afectiuni hepatice se simt obosite.

detoxifierea ficatului reteta ruseasca

Tot ficatul, alaturi de splina, functioneaza ca o rezerva de sange. Practic in aceste organe se aduna sangele cand nu este folosit in irganism, urmand a fi repus in circulatie in caz de nevoie: eforturi fizice sustinute, hemoragii, accidente. Asa se explica de ce cand alergam de exemplu putem avea un junghi in abdomen, in drapta (zona ficatului) sau in stanga (zona splinei): se contracta capsula acestor organe pentru a “stoarge” sangele si a-l pune in circulatia generala.

Citește și:

Va prezentam o reteta ruseasca veche, o reteta traditionala de detoxifiere si curatare a ficatului.

Reteta traditionala ruseasca de detoxifiere a ficatului – cu stafide organice

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de stafide naturale, organice, netratate chimic.

Puneti stafidele (doua linguri de stafide) in apa calda pentru 15 minute, astfel incat aceastea sa se hidrateze si sa se inmoaie.

Acest procedeu ar trebui sa il incepeti intr-o dimineata. Dupa 15 minute, schimbati apa si lasati din nou stafidele pentru 15 minute la inmuiat. Schimbati a treia oara apa calda si de aceasta data lasati stafidele in apa la temperatura camerei pana a doua zi dimineata.

Stafidele astfel hidratate se scug si se vor amesteca cu zeama de la o jumatate de lamaie si o lingura de seminte de canepa nedecorticate, macinate la rasnita. Amestecati bine, iar acesta va fi micul dejun pentru o luna de zile. Reteta se consuma pe stomacul gol. La 15 minute beti un pahat mare cu apa la temperatura camerei. Afla si de ce sa nu bei apa rece sau cu gheata – afecteaza sanatatea sistemului digestiv.

Citește și:

Puteti relua cura de detoxifiere dupa o pauza de 3 luni.

Foto: organe si legume - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.