Setari Cookie-uri

Incaltamintea de vara, cu talpa joasa, poate afecta structura piciorului

Vara este sezonul in care ne accesorizam tinutele cu sandale comode si balerini colorati, acestea fiind perechile de incaltaminte care nu lipsesc din garderoba niciunei femei. Insa ceea ce nu stim este ca talpa plata, care nu are o forma adaptata structurii piciorului, poate determina aparitia, de la o varsta frageda, a unor afectiuni degenerative grave.

Comunicat de presa

Talpa piciorului are in structura sa ceea ce noi numim bolta plantara sau arcul piciorului. Este acea <scobitura> care exista intre calcai si degete si care are un rol extrem de important in postura corecta a corpului. De cele mai multe ori, incaltamintea cu talpa plata nu respecta anatomia piciorului deoarece nu are o forma care sa sustina bolta plantara. Acest lucru va determina aplatizarea acestei structuri, care va avea un efect asupra intregii arhitecturi a piciorului, inclusiv asupra talpii, genunchiului, soldului si coloanei”, explica Bogdan Goga, fizioterapeut in cadrul cabinetului de recuperare medicala Terapie pentru Miscare.

Primele simptome: oboseala, durere, ciocuri in calcai

De asemenea, specialistul avertizeaza ca incaltamintea de proasta calitate va determina o postura incorecta, vicioasa, care va conduce catre suprasolicitarea piciorului si inflamarea fasciei.

Citește și:

Acest lucru va favoriza aparitia oboselii si, in final, a durerii. In timp, va avea loc o acumulare de calciu pe portiunea suprasolicitata, care va determina aparitia ciocurilor in calcai, formatiuni extrem de dureroase.

In plus, purtarea unor astfel de incaltari, pe o durata mai lunga de timp, de cativa ani, va determina o imbatranire accentuata a tesuturilor si aparitia reumatismelor degenerative: gonartroza, coxartroza, spondiloza, dar si probleme la nivelul coloanei, de tipul herniei de disc.

Solutia: FIZIOTERAPIA

“Pentru a preveni agravarea acestor afectiuni, persoanele care experimenteaza dureri la nivelul picioarelor, sunt sfatuite sa se prezinte la fizioterapeut inca de la primele simptome deoarece o afectiune instalata si cronicizata nu mai poate fi corectata, ci doar stagnata. In acest sens, trag un semnal de alarma in privinta automedicatiei, si aici ma refer in special la medicamente si creme antiinflamatoare, care trateaza efectul, dar nu si cauza si care nu fac altceva decat sa intarzie vizita la specialist si sa conduca catre agravarea starii de sanatate”, avertizeaza Bogdan Goga.

Citește și:
  • Stiluri de adidași damă
  • Top 3 moduri de a-ți evidenția ochii vara aceasta
  • Descoperă moda de plajă de la MODIVO!

Fizioterapeutul va face o evaluare posturala, pe baza careia va concepe un program personalizat de exercitii cu scopul de a reda functionalitatea corecta a structurilor si mobilitatea pacientului. Sunt necesare minim 10 sedinte de fizioterapie care pot combina tehnici de reeducare posturala si terapie manuala.

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.