5 beneficii ale consumului de fasole pentru sanatate

5 beneficii ale consumului de fasole pentru sanatate
Kudika
24 Septembrie 2015

Toamna este sezonul cand este recoltata fasolea. Fasolea este foarte populara in zona noastra geografica, romanii consumand-o in diverse formule. Este bine de aceea sa stim ce beneficii poate avea consumul de fasole asupra corpului nostru, nu doar asupra papilelor gustative innebunite de delicioasa iahnie.

Sursa: Garbo.ro

Fasolea este bogata in proteine si amide. Contine de asemenea saruri minerale, fosfor, calciu, fier, vitamina B si C. Fasolea este foarte hranitoare, datorita continutului bogat de nutrienti.

Consumul de fasole previne boli de inima

Studiile au aratat ca oamenii care consuma fasole sau alte legume pastaioase, prezinta un risc mai scazut de boli de inima. Fitochimicalele prezente in aceste plante au acest efect benefic.

Consumul de fasole si pastaioase previne cancerul

Fasolea contine o gama larga de substante care ajuta corpul. In special isoflavone si fitosteroli care sunt asociati cu reducerea riscului de cancer.

Foto: Flickr/ SaraJane

Consumul de fasole scade colesterolul [...] Citeste continuarea articolului pe Garbo

Iti recomandam:

Mancarica de Fasole - Reteta de post

Ciorba toscana de fasole boabe

Foto homepage: Flickr/ Cleide Isabel

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri